Sociální sítě
Nahoru

Inspirativní projekt ANDAZ ART INSTITUT by Olga Trčková

V kreativním a inspirativním prostředí luxusního lifestylového hotelu Andaz Prague, v místě, které se brzy po svém otevření stalo centrem pražského kulturního života čerpajícího z bohaté architektonické, kulturní, ale hlavně umělecké minulosti i přítomnosti Prahy, se zrodilo další unikátní partnerství. Vznikl ANDAZ ART INSTITUT, který je zaštítěn a připraven přední českou i evropskou galeristkou Olgou Trčkovou, majitelkou jedné z nejlepších českých galerií. Dalo by se odhadnout, že i tento projekt se bude podílet na umělecké budoucnosti života v Praze.

Dalším unikátním počinem vznikajícím v inspirativních prostorech hotelu Andaz je unikátní vzdělávací cyklus neformálních diskusí o investicích do umění a sběratelské vášni zaměřené na umělecká díla. Cílem a záměrem tohoto počinu je odhalit a přiblížit zákonitosti světa umění. Zjistíte, jak se v něm orientovat, jaké jsou nejžhavější trendy z Berlína a Londýna, odkud galeristka Olga Trčková dováží do Prahy umělce, které exkluzivně zastupuje. Dozvíte se také, jak správně při nákupu uměleckých děl postupovat, aby jste nenaletěli.

Cyklus přednášek ANDAZ ART INSTITUTU bude doplněn řadou bonusů, kdy budete mít možnost navštívit ateliéry významných umělců, a během každého setkání se seznámíte s jedním z umělců mladé generace. Přednášky sice nenavazují, ale jen jako ucelený soubor poskytnou komplexní vhled do světa umění a sběratelství, a proto je ideální absolvovat celý cyklus.

Projekt „Andaz Art Institut by Olga Trčková“ může všechny začínající sběratele uměleckých předmětů provést světem současného umění, a stát se pro ně zasvěceným a neformálním vodítkem. Není zapotřebí žádných předchozích znalostí, cyklus je určen pro úplné začátečníky. Odhaluje tajemství úspěšných sběratelů, s kterými autorka projektu pracuje, a jejich motivaci. Účastníci se dozví, jak začít budovat vlastní pozoruhodnou – nebo dokonce výjimečnou – sbírku umění.

Zkušená galeristka poradí, jak rozpoznat talentovaného umělce, nebo jak si zajistit přístup k těm nejžádanějším pracím. Představí posluchačům globální výtvarnou scénu, a na základě svých osobních zkušeností popíše strasti i slasti spojené se sbírání umění. Provede všechny přítomné těmi nejzajímavějšími sbírkami, na kterých aktuálně pracuje. Díky trefným postřehům z praxe a konkrétním radám je tento kurz nepostradatelným pomocníkem pro všechny milovníky současného umění, kteří uvažují o založení sbírky třeba pro své děti.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.