Sociální sítě
Nahoru

Jak chytře zafinancovat vybavení domácnosti?

Ne každý má možnost po pořízení nebo rekonstrukci bydlení sáhnout do úspor a z těch si domácnost vybavit. Samotné náklady na financování vlastního bydlení mnohdy dosahují astronomických částek, a tak na finální zvelebování mnohdy nezbývají peníze. Naštěstí existují způsoby, jakými potřebnou sumu získat.

Na vybavení domácnosti se nevyplatí šetřit

Staré přísloví říká, že nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci. V čem je hlavní moudrost sdělení? V tom, že pořízení levného vybavení vás v dlouhodobém horizontu vyjde dráž, než když investujete do kvality. Levné věci mají krátkou dobu životnosti, rychle se opotřebovávají a častěji je musíte měnit za nové.

U kvalitních výrobků z prvotřídních materiálů se můžete těšit na delší životnost a lepší funkčnost. Přestože je jejich pořizovací cena vyšší, vyplatí se. Nemusíte je totiž tak často měnit.

Na čem se nevyplatí šetřit? Na věcech každodenní potřeby, mezi které patří třeba:

  • postel,
  • sedací nábytek,
  • kuchyňská linka,
  • vybavení pro děti,
  • elektrospotřebiče.

Z hlediska materiálů nabízí nejdelší životnost dřevo, kov, kámen a sklo. Sedačka s masivní konstrukcí bude sloužit mnohem déle než její levnější varianta z dřevotřísky.

Při výběru elektrospotřebičů investujte do těch, které jsou úsporné. Při nákupu za ně sice zaplatíte více, ale investovaná částka se vám vrátí na provozu. A to se z dlouhodobého hlediska vyplatí.

Nemáte finanční polštář? Nevadí, jde to i bez něj

Kazí vám sny o kvalitním vybavení nedostatek peněžních prostředků? Existují řešení, jak peníze získat:

  1. Rodina – na vybavení si můžete půjčit od rodiny. Tato cesta je ale ošemetná a může nadělat „zlou krev“. Co když bude rodinný příslušník potřebovat peníze zpět dříve, než jste se dohodli? Co když před vámi bude půjčku zmiňovat při každé příležitosti? Zřejmě se budete cítit dost nekomfortně.
  2. Online nebankovní půjčkapůjčka online je rychlým řešením pro financování nejen nečekaných vydání. Vyřídíte ji z pohodlí domova. Stačí jen připojení na internet a průkaz totožnosti. Zažádat můžete o půjčku ve výši až několik set tisíc korun na cokoliv. Splácení je obvykle flexibilní, takže jej můžete přizpůsobit své aktuální finanční situaci.

Jak poznáte spolehlivou nebankovní společnost, která poskytuje online půjčky? Zajímejte se o její historii. Důvěryhodné instituce jsou na trhu již řadu let. Navíc mají licenci na poskytování nebankovních úvěrů, kterou vydává ČNB. Spolehlivou nebankovní společnost najdete uvedenou na seznamu Indexu odpovědného úvěrování, který každý rok vydává česká nezisková organizace Člověk v tísni.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.