Počátky výroby řemeslných ginů pod značkou Citadelle se datují už od roku 1996. Za jejím vznikem stojí Alexander Gabriel, který se nechal inspirovat divoce rostoucími jalovci naproti zámku Château de Bonbonnet na jihozápadě Francie, aby vytvořil moderní francouzský gin, který se bude zakládat na 100 % přírodních botanicals. Od té doby tak v srdci regionu Grand Champagne vzniká exkluzivní nápoj, jehož výroba je založena na procesu progresivní macerace. Do pšeničného destilátu se postupně přidávají dvě desítky rostlinných ingrediencí, aby došlo k uvolnění jejich aromat v ideální koncentraci, a následně dochází k jednorázové destilaci ginu v malých měděných destilačních kotlících. Díky pečlivému procesu výroby, jež se opírá o tradiční metody, si nápoj získává svoji nezaměnitelnou přírodní chuť, která si vás získá již po prvním doušku.
Každý zná sílu smyslové paměti: ten okamžik, kdy nás vůně přenese zpět do minulosti. Alexander Gabriel, tvůrce Citadelle Ginu, se díky vůni broskvové a rebarborové marmelády své ženy vrátil do svého dětství. Vzpomněl si, jak jeho babička vyráběla marmelády z ovoce ze sadů nedaleko jejich farmy. A jak u Alexandra bývá zvykem, vzpomínka vyvolala nápad, jehož výsledkem je představení nového přírůstku do portfolia značky Citadelle.
Novinka značky Citadelle odkazuje k francouzské lihovarnické tradici a inspiruje se dlouhou historií destilace sezónního ovoce. V Citadelle Rouge se mísí 19 klasických botanicals, ke kterým se přidává navíc čerstvé, 100 % přírodní červené ovoce – brusinky, maliny, ostružiny, černý rybíz a rebarbora. Přináší intenzivní explozi lahodně kyselých plodů podtrženou pikantním rebarborovým nádechem. Citadelle Rouge není sladký, růžový ani nijak umělý. Proces infuze a destilace extrahuje aroma ovoce a proměňuje je v čistý, průzračný destilát, a proto je jeho barva čirá.
V aroma ucítíte vůni lesního ovoce a charakteristickou chuť ginu Citadelle. V chuti je komplexní, svěží a dokonale vyvažuje sladkost a kyselost. Maliny a brusinky se snoubí s jemností rebarbory v jedinečném spojení ovocných chutí.