Sociální sítě
Nahoru

Klíčem ke zdravým vlasům je šampon

Zní to možná až moc jednoduše, ale je to tak. Po létě, kdy jsou vlasy poškozené sluncem a chlorovanou vodou z bazénů, jim prospěje šampon s kozí syrovátkou pro časté mytí od značky La Chèvre.

Je určen pro citlivou pokožku hlavy, nevysušuje ji a nedráždí ani oči. Obsahuje syrovátkovou bílkovinu, která je důležitá pro kvalitu a růst vlasů. Vlasy člověka jsou z velké části tvořeny keratinem, což je právě bílkovina. Když vlasům dopřejeme bílkovinnou péči, posílíme je,“ vysvětluje Ing. Jitka Poláková, ředitelka firmy Kosmetika Capri, do níž značka La Chèvre patří.

Jemný vlasový šampon se syrovátkou, La Chèvre, 200 g/223 Kč, kosmetikacapri.cz

Rychlé regeneraci vlasů pomáhají také pravidelné masky, zábaly a oleje. Nejdůležitější je hydratace, stejně jako u pleti. Pouze dobře hydratované vlasy jsou zdravé. Jednou za týden si můžete účinnou masku připravit ze surovin, které máte doma. Postačí vám 1 banán, 1 lžíce tvarohu, 1 lžička medu a 4 kapky olivového oleje. „Banán je plný vitamínů a minerálů, které vlasy hydratují, dodávají jim lesk a zároveň je i vydatně vyživují. Rozmixujte ho, přidejte tvaroh, med a olivový olej, aplikujte na vlhké vlasy, nechte působit 20 minut a pak umyjte naším šamponem se syrovátkou,“ radí Ing. Jitka Poláková.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou