Sociální sítě
Nahoru

The Artisan Bar s unikátním konceptem inspirovaným udržitelnou gastronomií

The Artisan Bar představuje novou knihu signature koktejlů, která hosty zavede na nevšední cestu po chuťových zákoutích Česka. Přírodou inspirovaný koncept se stává ojedinělým zážitkem, který v kombinaci s lokálními surovinami a domácími produkty dostane každého hosta do koktejlových výšin.

O nový koncept se postaral zkušený bar manažer Jan Jančar. K barmanskému týmu The Artisan se připojil na jaře letošního roku: „Pro naše hosty jsme připravili novou koktejlovou knihu, která se skládá z pěti kapitol. Každá kapitola představuje originální signature drinky v nápaditém pojetí navržené tak, aby zapadaly do udržitelného konceptu restaurace The Artisan.“

„Stejně jako restaurace se snažíme využívat především dary přírody, spolupracujeme s lokálními dodavateli a připravujeme si vlastní komponenty, které jsou esenciální pro přípravu našich koktejlů, včetně domácích sirupů, medu a dalších ingrediencí. Vše kombinujeme s produkty The Artisan kuchyně, jako jsou lučinový a chlebový chips, domácí škvarky nebo čokoláda sypaná sušenými malinami a ořechy,“ přibližuje koncept baru Jan Jančar.

První kapitola koktejlové knihy Bohemia Touch provede hosty českými zákoutími a lokálními chutěmi. Nabízí například klarifikovaný koktejl s českou prémiovou vodkou Babička, dále drink zakouřený třešňovým dřevem, glošovaným přímo před hostem, který je založený na české whisky Gold Cock a dochucen domácím pivním sirupem. V druhé kapitole s názvem Discovery se hosté vydají na cestu plnou originálních infuzí, domácích sirupů a sametových pěn založených na xanthanu. Následuje kapitola Elyxirs, ta sází na chutě vodky Absolut Elyx. Každý koktej s touto vodkou se připravuje do speciálně navržené měděné nádoby odrážející její charakter. Kapitola čtvrtá Gintasy vznikla spojením slov gin a fantasy a nabízí prémiové giny s toniky a limonádami v kombinaci s čerstvými ingrediencemi jako je například rozmarýn macerovaný v českém absintu. Poslední kapitola Mocktails, která uzavírá celé koktejlové dobrodružství, je věnovaná nealkoholické nabídce vybraných drinků, svou chutí však nijak nezaostávají.

Skvělý zážitek z návštěvy The Artisan Bar podtrhne neotřelý interiér, otevřený prostor a profesionální servis, díky kterému si hosté naplno vychutnají zážitky plné originálních chutí nových signature koktejlů.

The Artisan Bar je pro hosty otevřen každý den od 16:00 hodin. Čtvrteční večer je také doplněn o živé hudební vystoupení.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.