Sociální sítě
Nahoru

Klinika Esthé otevírá novou kapitolu

Klinika Esthé nedávno oslavila své 25. výročí a k této příležitosti si nadělila i rozsáhlou proměnu. Vedení kliniky se na začátku roku ujal plastický chirurg Doc. MUDr. Ondřej Měšťák, Ph.D. „Rozhodli jsme se, že po čtvrtstoletí existence si klinika zaslouží změny. Já se nyní budu věnovat tomu, co mám nejraději, tedy lékařskému řemeslu a výchově nastávající generace skvělých plastických chirurgů,“ říká zakladatel kliniky Esthé Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc.

Doc. MUDr. Ondřej Měšťák PhD

Součástí proměny kliniky je také rekonstrukce jejích prostor v historickém paláci v centru Prahy a rovněž nová vizuální identita. „Kliniku jsme během dvou měsíců zrekonstruovali a upravili tak, aby byla pro naše klienty příjemnější a aby odpovídala moderním standardům, které od špičkového lékařského pracoviště očekávají,“ říká Ondřej Měšťák.

Změnili jsme také naší celkovou vizuální identitu a spustili nové webové stránky. Nová identita je pro nás opravdu super důležitá. Pracujeme v oblasti estetiky a krásy a chceme tak dělat hezké věci. Výběr firmy, které jsme naší novou vizuální identitu svěřili, jsme tedy brali velmi vážně“, dodává.

Klinika Esthé patří k prvním soukromým klinikám plastické chirurgie, které v České republice po roce 1989 vznikly. „Plastická chirurgie má v Čechách hluboké kořeny. Jedním z průkopníků celého oboru v celosvětovém měřítku byl Dr. František Burian. Ten se zasloužil o to, že jsme byli první zemí na světě, kde byla plastická chirurgie uznána jako samostatný medicínský obor. Klinice se podařilo na jeho odkaz navázat a nabídnout na konci 90. let služby plastické chirurgie širší veřejnosti,“ vysvětluje Jan Měšťák.

V současné době klinika udává směr, kterým se obor vyvíjí. „Jezdíme po světě, učíme se od těch nejrenomovanějších odborníků, sledujeme, jaké jsou trendy a hledáme to nejlepší, co může estetická medicína nabídnout,“ dodává Ondřej Měšťák.

Novinky se dočkalo i složení stabilního týmu špičkových lékařů, mezi které patří známí MUDr. Karel Urban nebo MUDr. Karel Kment. Nově k nim přibyl také MUDr. Radim Kaňa, renomovaný specialista na operace nosu. „Náš tým budeme nadále rozšiřovat, abychom mohli klientům nabídnout ty nejlepší experty pro každou oblast plastické chirurgie,“ říká Ondřej Měšťák.

To, že se klinice daří dokazují i čísla. V roce 2022 klinika dosáhla o 15 procent lepších výsledků než v roce 2021 a letos se očekává, že růst bude podobný. Kliniku denně navštíví kolem 100 lidí a od jejího založení zde bylo provedeno již více než 85 000 operací. „Pro nás ale nejsou čísla zásadní. Neženeme se pouze za ziskem. Cílem plastické chirurgie je dělat lidi šťastnější ve svých vlastních tělech a ve svých životech. O tom značka Esthé je. Nejsme továrna na předělané lidi, pomáháme jim cítit se dobře a to jakýmkoliv způsobem. Nemusí vždy nutně jít o operaci, často k tomu stačí pouhá konzultace. To je myslím na klinice Esthé specifické, to nás definuje od počátku a bude tomu tak i do budoucna,“ uzavírá Ondřej Měšťák.

Pro příští rok klinika připravuje spuštění nových projektů souvisejících se zdravým životním stylem a také další rozšíření týmu. Součástí aktivit kliniky je také rozsáhlá filantropická činnost, která zahrnuje podporu charitativních organizací a spolupráci s pacientkami, které po prodělaném onkologickém onemocnění potřebují rekonstrukci prsu. Klinika také úzce spolupracuje s klinikou plastické chirurgie 1. LF UK a fakultní nemocnice Bulovka, kde prakticky celý tým kliniky působí a provádí zákroky rekonstrukční chirurgie.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.