Sociální sítě
Nahoru

Automobilka DS Automobiles odhalila pancéřovaný plug in hybrid DS 7 VAUBAN

DS 7 VAUBAN byl navržen jako speciální chráněný vůz s délkou 459 cm vycházející ze sériového modelu DS 7 E-TENSE 4×4 300. Aramidové materiály, které patří mezi lehké a obzvláště odolné proti nárazu a teplu, vlákna HPPE (High Performance Polyethylene), pancéřová ocel a bezpečnostní skla zesilují vůz na úroveň ochrany VPAM 4 (ochrana proti ručním střelným zbraním). Tato přestavba, navržená pro maximální efektivitu jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska prvotřídního komfortu, přináší jen velmi malé rozdíly v jízdních vlastnostech, neboť hmotnost vozu se zvýšila pouze o 164 kg.

Brzdná dráha vozu DS 7 VAUBAN je proto stejná jako u vozu DS 7 E-TENSE 4×4 300 a zrychlení z 0 na 100 km/h se prodloužilo z 5,9 na 6,1 sekundy, tedy o pouhé 0,2 sekundy. Stejně dobré jsou i jízdní vlastnosti využívající kamerou řízený systém odpružení DS ACTIVE SCAN SUSPENSION a zachován zůstal i poloměr otáčení 10,45 m, který je v segmentu prémiových SUV etalonem.

Díky technickým řešením použitým u modelu DS 7 VAUBAN jde o jedinečnou nabídku věnovanou francouzskému umění cestovat. Kromě toho, že jízdní vlastnosti odpovídají vlastnostem sériovému modelu DS 7, stačí řidiči pouze řidičské oprávnění skupiny B, na rozdíl od většiny konkurenčních modelů, které vyžadují řidičský průkaz pro těžká nákladní vozidla a speciální proškolení. Ceny jsou také velmi konkurenceschopné, začínají na 165 000 eur a údržba je shodná s údržbou standardního vozu DS 7 klasifikovanou jako „intenzivní používání“ a provádí ji vybraná certifikovaná síť z řad DS STORES.

Na proměnu interiéru dohlížejí čalouníci, díky nimž je zajištěna příkladná úroveň kvality. Vyražený znak Vauban a doplnění specifických ovládacích prvků jsou jedinými detaily, kterými se DS 7 VAUBAN odlišuje. Kromě doplňkové výbavy, která je součástí nabídky, jsou na vyžádání k dispozici i balíčky příplatkové výbavy pro ochranu (sprinklery, uzavřený okruh ventilace, siréna nebo interkom atd.), komfort cestujících (přídavné zásuvky USB, lampičky na čtení atd.) nebo individualizaci vozu (barvy karoserie, čalounění interiéru, výšivky, držáky vlaječek atd.).

DS 7 VAUBAN otevírá novou kapitolu spolupráce mezi skupinou WELP a společností DS Automobiles, která začala vytvořením vozu DS 7 ÉLYSÉE pro francouzskou prezidentskou kancelář. Tento obrněný vůz, vyvíjený v malé sérii, se vyrábí výhradně ve Francii, montuje se v závodě Mulhouse a poté ho přestavuje WELP France v Hérimoncourtu, kde tato společnost převzala část bývalého závodu Stellantis.

Název DS 7 VAUBAN je odvozen od názvu systému opevnění vystavěných na konci 17. století. Vaubanova opevnění – kterých je dvanáct v deseti různých francouzských departementech – jsou zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Markýz Sébastien Le Prestre de Vauban dohlížel celkem na více než stovku opevnění – tvrzí, samostatných pevností a hradeb – ve Francii i v Evropě. Vaubanův systém převzalo i několik tvrzí a pevností v Asii a Africe.

První DS 7 VAUBAN již byl vyroben. Homologace je naplánována na červen a poté bude zahájen prodej.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.