Sociální sítě
Nahoru

HELL ICE COFFEE představuje žhavou letní novinku – limitovanou edici Pink Latte

Bílá čokoláda jde v ruce s mnoha sladkými pokrmy i nápoji, které mají své fanoušky po celém světě. A co se stane, když se navíc spojí s neodolatelnou chutí sladkokyselé jahody a lahodné výběrové kávy? Odpověď zná společnost HELL ENERGY, a přináší tak limitovanou edici ledové kávy HELL ICE COFFEE Pink Latte.

HELL ENERGY neustále posouvá hranice kreativity. Tentokrát propojila dvě neodolatelné chutě – sametovou bílou čokoládu s opojným jahodovým aromatem. Tato novinka složená z extraktů Arabiky a Robusty, s příměsí pravého mléka potěší milovníky osvěžujících nápojů. Světle růžová barva přidává kávě atraktivní vzhled a skvěle se vyjímá třeba ve sklenici s kostkami ledu a domácí šlehačkou. Na vrch stačí přidat nakrájené čerstvé jahody, bazalku nebo mátu, a nápoj tak rázem rozzáří přicházející horké letní dny.

„Čokoláda se ke kávě skvěle hodí a přidání bílé čokolády do nového nápoje HELL ICE COFFEE Pink Latte přináší nový neodolatelný rozměr. Je ideální pro milovníky experimentů s příchutěmi všeho druhu,” říká Olina Vlčková, trade marketing manager společnosti HELL ENERGY CZ.

Bílá čokoláda je sladkost, která se dobře kombinuje s kávou, ale skvělé chutná i jen tak samotná. Její historie se začala psát už v roce 1528, kdy mořeplavec Hernando Cortéz dovezl do Španělska pravou čokoládu – aztécký nápoj připravovaný z kakaových bobů. Trend konzumace čokolády se tak vyvíjel a rozšiřoval napříč stoletími, až v roce 1875 Henri Nestlé a Daniel Peter vynalezli mléčnou čokoládu. Bílou ale vytvořili omylem. V tehdejší válečné době, kdy bylo čerstvé mléko méně dostupné, bylo jejich původním záměrem pomocí kakaového másla vyrobit tuhý trvanlivý mléčný výrobek. A tak v roce 1930 vznikla bílá čokoláda, která byla uvedena na trh pod jménem Galak.

Jednou z jedinečných a pozoruhodných vlastností bílé čokolády je její slonovinová až světle žlutá barva. Za tu vděčí svému složení – na rozdíl od hořké či mléčné čokolády neobsahuje totiž bílá čokoláda kakaový prášek. Skládá se především z kakaového másla, které se získává lisováním mletých kakaových bobů. Kakaový prášek oddělený od oleje se poté nalije do forem a nechá se ztuhnout. Následně se z forem vyklopí, rozdělí se na menší kousky a při výrobě se s ním nakládá stejně jako s kakaovou hmotou. Mistři čokolády se často přou, zda lze bílou čokoládu za čokoládu vůbec považovat. Její chuť je ale tak výjimečná, že si i přesto našla cestu k chuťovým pohárkům mnoha milovníků této delikatesy.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.