Sociální sítě
Nahoru

Spotřeba čokolády za loňský rok na palubách Emirates činila 45 milionů kusů

Čokoláda je bezesporu jednou z nejoblíbenějších sladkých pochoutek, takže není divu, že i ona má svůj vlastní Světový den čokolády, který každoročně připadá na 7. července. U této příležitosti letecká společnost Emirates provedla statistiku její konzumace a mimo jiné zjistila, že její zákazníci v loňském roce snědli více než 45 milionů kusů čokolád.

A není divu, společnost totiž každé 3 měsíce obměňuje svou nabídku a pasažéři tak mohou ochutnat dobroty od těch nejrenomovanějších světových výrobců, včetně irského Butlers, belgické Godivy či Pacari z Ekvádoru. Aktuálně na palubách „frčí“ prémiová francouzská Valrhona.

Aby si cestující osladili let, nabízí Emirates na palubě svých letadel řemeslně zpracovanou čokoládu jako součást svého menu ve všech třídách do 140 destinací po celém světě. Za poslední rok tak zákazníci Economy Class spotřebovali 36,3 milionů čokolád, v nově zavedené Premium Economy Class to bylo 322 tisíc čokolád, v Business Class pak 8,2 milionů. Pasažéři First Class, kteří mají k těmto sladkostem neomezený přístup, si pochutnali celkem na 122 tisících bonboniérách.

Společnost Emirates úzce spolupracuje se znalci čokolády z celého světa a každé 3 měsíce čokoládu obměňuje tak, aby klienti cestující na pravidelných linkách vždy ochutnali něco nového. V současné době tak můžete na palubě letadel vyzkoušet prémiovou francouzskou čokoládu Valrhona.

Tato značka světového výrobce čokolády, byla založena ve Francii v roce 1922 cukrářem Albéricem Guironnetem. S více než stoletou tradicí vášnivého a pečlivého řemeslného zpracování prémiových čokolád je známá svými inovacemi ve výrobě. Mimo to patří ke společnostem, které se zavázaly k etickému získávání surovin a odpovědnému přístupu k životnímu prostředí. I z toho důvodu je držitelem certifikace B Corp, která oceňuje nejvíce angažované firmy na světě.

Partnerství společnosti Emirates s Valrhonou dalo vzniknout mimo jiné zakázkové luxusní bonboniéře, kterou dostávají zákazníci First Class jako poděkování. „Spolupráce s Emirates podtrhuje naše sdílené hodnoty: dokonalost, důraz na detail a odhodlání vytvářet nezapomenutelné zážitky. Díky tomu mohl vzniknout i tento výjimečný produkt,” komentuje spolupráci Zeyneb Larabi, Global Travel Retail Director společnosti Valrhona.

Každé tři měsíce se dodavatel mění

V rámci pravidelné obměny dodavatele mohou zákazníci Emirates ochutnat pochoutky od těch nejrenomovanějších světových výrobců čokolád včetně firem jako Bateel, Coco Jalila a Forrey & Galland ze Spojených arabských emirátů, Butlers z Irska, Godiva, Canonica a Neuhaus z Belgie, Pacari z Ekvádoru nebo Hotel Chocolat z Velké Británie.

Značky jsou vybírány na základě mnoha přísných kritérií. Dohlíží se na jejich původ, kvalitu i chuť – a je jedno, zda je o hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, bonbony, pralinky či lanýže s náplní ze smetanové ganache nebo pikantního ovoce.

Nechybí ani čokoládové dezerty

Ve všech třídách společnosti Emirates mají pasažéři možnost ochutnat také čokoládové dezerty a horkou čokoládu. Ve First Class najdete čokoládovou pěnu s marakujou, jemný tart z bílé čokolády, sametový čokoládový fondant s krémem z mascarpone nebo veganský čokoládový pekanový dort s šlehanou ganache. V Business Class a Premium Economy Class je možnost objednat si veganský onyxový avokádový čokoládový dort, krémovou banánovo-mangovou a mléčně čokoládovou kupoli nebo čokoládový moka dortík přelitý slaným karamelem. V Economy Class si po hlavním chodu mohou zákazníci vychutnat pikantní čokoládovo-pomerančovou pěnou nebo karamelový dort z mléčné čokolády přelitý malinovou omáčkou.

Během delších letů jsou k dispozici také čokoládové tyčinky a při speciálních příležitostech děti dostávají čokoládová lízátka. V palubním salonku Emirates A380 si pak zákazníci mohou dopřát také veganské či klasické sladkosti jako M&Ms, čokoládový dort a další sladkosti.

Čokoláda v saloncích Emirates

Osladit život si můžete také v saloncích Emirates, kde najdete domácí čokoládovou zmrzlinu Emirates, horkou čokoládu Costa Coffee a řadu dalších specialit od Emirates MasterChef. Mezi tyto lahůdky patří například dort z bílé čokolády a nektaru z marakuje, čokoládové makronky nebo dort z hořké čokolády.

Nově zavedený dezertní vozík Emirates First Class ještě více povyšuje zážitek s čokoládovými lanýži Valrhona Grand Cru s Jivarou 40 % a Guanaja 70 %, čokoládovými madlenkami a vynikajícími dezerty, jako je křupavý dort z mléčné čokolády s lískooříškovou pralinkou, lahodný pečený banán v čokoládě nebo čokoládový, případně karamelový dortík.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.