Sociální sítě
Nahoru

Portfolio Nothing se rozrůstá o Phone (2a) Plus

Společnost Nothing dnes oznámila svůj očekávaný nový telefon Phone (2a) Plus. Ten vychází z nejoblíbenějšího telefonu Nothing a přináší vylepšení ve třech klíčových oblastech: výkon, fotoaparát a design. Phone (2a) Plus je poháněn pro rychlejší a plynulejší chod světově exkluzivním procesorem MediaTek 7350 Pro 5G. Nechybí ani nový přední fotoaparát s rozlišením 50MP a nové barevné varianty připomínající kov.

„Po úspěchu Phone (2a), který byl ve střední třídě telefonů závanem čerstvého vzduchu a stal se naším nejprodávanějším telefonem, s potěšením představujeme Phone (2a) Plus. Tato vylepšená varianta je vybavena světově exkluzivním procesorem, vylepšeným předním fotoaparátem a novým kovovým designem. Phone (3) bude uveden na trh až v roce 2025 a proto je Phone (2a) Plus určen pro všechny, kterým se Phone (2a) líbil, ale hledali ještě větší výkon. “ řekl Carl Pei, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Nothing.

Phone (2a) Plus je nabízen ve dvou pro Nothing nových barevných variantách a to v kovově šedé a inovované černé. Kovový design odkazuje na mechanické stroje a nabízí nové prémiové vyjádření designového jazyka společnosti Nothing a zároveň zdůrazňuje vylepšení telefonu Phone (2a) Plus.

Phone (2a) Plus, který zdědil designový příběh po Phone (2a), byl vytvořen na pomezí inženýrství a uměleckého řemesla. Integrací komponent do vnějšího vzhledu telefonu Nothing vytvořil antropomorfní vzhled, kdy fotoaparáty uvnitř NFC cívky představují dvě oči sedící před inteligentním a komunikačním centrem podobným mozku. Design kruhového mřížkového systému centralizuje fotoaparát, čímž zajišťuje ucelený a líbivý vzhled, který z Phone (2a) Plus dělá další mobilní ikonu.

Tajemství vysokého výkonu Phone (2a) Plus spočívá v jeho procesoru MediaTek Dimensity 7350 Pro 5G, který je světovou exkluzivitou pro společnost Nothing. Jelikož si Nothing dobře uvědomuje stále větší důraz na mobilní hraní, byl tento procesor spoluvytvořen tak, aby se stal snem každého hráče.

Díky špičkové technologii TSMC 4nm Gen 2 s 8 jádry pracujícími na frekvenci až 3,0 GHz, což je o téměř 10% rychlejší procesor než v Phone (2a), je nyní vše plynulejší a nic telefon nezabrzdí. Procesor je podporován grafickým čipem ARM Mali-G610 MC4 s taktem 1,3 Ghz, který je při hraní her rychlejší dokonce až o 30 %.

Na udržení vysokého výkonu se podílí také technologie Smart Clean vyvinuta týmem Nothing, která pravidelně čistí nepoužívané systémové soubory, optimalizace NTFS pro bleskurychlé přenosy souborů a technologie RAM Booster pro až velkorysou 20 GB operační paměť.

Od březnového uvedení Phone (2a) Nothing vydal již sedm aktualizací softwaru s mnoha vylepšeními právě u pořizování fotek a natáčení videí. Tyto aktualizace dolaďují zážitek z fotoaparátu tím, že zlepšují přesnost barev, sytost barev, a i jejich konzistenci. Kromě toho zlepšují přesnost bokeh efektů, rychlost samotné aplikace pro focení i celkově výsledné fotky.

Vůbec poprvé na telefonu Nothing najdeme hned tři 50MP fotoaparáty. Hlavní změna se stala u předního fotoaparátu, kdy povyrostlo rozlišení z 32 MP na 50 MP a umí natáčet i 4K videa při 30 FPS.

Phone (2a) Plus se tak může pochlubit velkým 50MP hlavním fotoaparátem se světelností 1 f1/88, ultra širokoúhlým fotoaparátem s 50 MP rozlišením a zorným polem 114º a nyní i předním 50MP fotoaparátem pro hvězdné selfie a kvalitní video hovory. Všechny tři fotoaparáty podporují plné 50 MP rozlišení, pořizování HDR fotografií a také záznam 4K videa.

Hlavnímu fotoaparátu nedělá problém ani špatné světelného podmínky a noční fotky jsou stejně detailní jako ty denní. Umí také nahrávat úžasná videa v rozlišení 4K, které podporuje optická stabilizace obrazu, elektronická stabilizace obrazu a akční režim pro plynulé záběry i při rychlém pohybu.

Aby byl Phone (2a) Plus nekompromisní ve své cenové kategorii, kombinuje Nothing elitní hardware s nejmodernějším softwarem. Nothing TrueLens Engine s AI Vivid Mode se skládá z pokročilých algoritmů, které vytvářejí realistické fotografie oplývající barvami a detaily. Technologie Ultra XDR, vyvinutá společně se společností Google, vylepšuje osvětlení v náročných světelných podmínkách tím, že upravuje jas pixelů až pětkrát, čímž zajišťuje věrné snímky při každé situaci.

Mezi další funkce fotoaparátu patří Motion Capture pro nerozmazané akční fotky, noční režim pro vylepšené fotografování při slabém světle a AI Portrait Optimiser pro dokonalé skupinové snímky.

Systém Nothing ve verzi 2.6 rozšířil svou knihovnu o ještě více funkčních widgetů, které umožňují snadnou interakci na domovské i zamykací obrazovce a jsou doplněné o náhledy a animace pro více úrovní informací.

V návaznosti na integraci ChatGPT, která proběhla na začátku tohoto roku vyvinul Nothing widget News Reporter. Jedná se o denní přehled, jenž využívá technologii umělé inteligence k souhrnu denních zpráv v jednoduchém a intuitivním formátu, který nahlas předčítá finanční ředitel Nothing – Tim Holbrow. Ten je k dispozici pro všechny telefony Nothing prostřednictvím aplikace Nothing Widgets v obchodě Google Play.

Widget poskytuje doporučené zprávy z osmi volitelných žánrů včetně: obchodu, zábavy, obecných zpráv, zdraví, vědy, sportu a technologií. Systém umělé inteligence pak shrnuje zprávy z anglickojazyčných zdrojů podle kategorií a převádí je do audio podoby. Každý souhrn článků trvá 1 minutu, přičemž denně je k dispozici celkem 8 článků. Každé ráno se widget obnoví s novou sadou. News Reporter funguje okamžitě bez nutnosti registrace.

Phone (2a) Plus je dodáván se systémem Android 14 a s tříletou podporou hlavních systémových aktualizací a čtyřletou podporou bezpečnostních aktualizací.

Phone (2a) Plus disponuje rychlým 50W nabíjením, díky čemuž lze dostat celodenní výdrž za méně než 20 minut. To je téměř o 10 % rychleji než u původního Phone (2a). Baterie má kapacitu 5 000 mAh a udrží telefon na jedno nabití celé dva dny. Nothing také garantuje, že i po 1 000 nabíjecích cyklech si zachová více než 90 % své kapacity.

O kvalitní podívanou se stará flexibilní 6,7” flexibilní AMOLED displej, který umožňuje přesnou reprodukci 1,07 miliardy barev při minimální spotřebě. Díky špičkovému jasu 1 300 nitů poskytuje Phone (2a) Plus nekompromisní zážitek ze sledování i v těch nejjasnějších venkovních podmínkách.

S technologií Active Matrix (AM ve slově AMOLED) má displej Phone (2a) Plus přesnou kontrolu nad každým jednotlivým pixelem, což přispívá k lepší kvalitě obrazu bez zátěže na baterii.

Phone (2a) Plus si zachovává nejtenčí rámečky mezi telefony Nothing, které měří symetricky pouhých 2,1mm na všech čtyřech stranách displeje. Výsledkem toho je velmi působivý poměr displeje k tělu 91,65 %.

Displeji nechybí adaptivní obnovovací frekvence s až 120 Hz, která se plynule přizpůsobuje obsahu a dotyk uživatele displej snímá dokonce s frekvencí 240 Hz. Díky tomu telefon reaguje na dotyk okamžitě.

Na zadní straně Phone (2a) najdeme ikonické světelné rozhraní Glyph. Jedná se o nový způsob interakce s chytrým telefonem, které vybízí k tomu, aby lidé nekoukali neustále na displej svého telefonu a klíčové notifikace a informace rozpoznali dle světelných a zvukových signálů. Glyph si stále zachovává funkce z telefonu Phone (2a), jako je Glyph Timer nebo Glyph Progress, které mohou využívat i vývojáři třetí strany pro integraci do svých aplikací.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz