Sociální sítě
Nahoru

Podzim patří whisky. Chystá se jedenáctý ročník festivalu Whisky Life! Prague

Přípravy na jedenáctý ročník Whisky Life! Prague jsou v plném proudu. Největší český svátek zasvěcený whisky se odehraje 1. a 2. listopadu 2024 na Novoměstské radnici v Praze. Návštěvníci z řad odborníků i široké veřejnosti budou mít po oba dny možnost objevovat rozmanitost tohoto destilátu, k dispozici bude okolo 500 různých druhů whisky. Pro zájemce budou připravené také edukativní masterclasses, které jim pomohou prozkoumat vybrané značky skutečně do hloubky. Vstupenky jsou již nyní v prodeji na webových stránkách Whisky Life! Prague.

Cítíte se ve světě whisky jako Alenka v říši divů? Nevadí, coby začátečník máte jedinečnou příležitost seznámit se s touto kategorií od základů. Whisky Life! Prague není určený jen odborníkům. Naopak, cílem festivalu je ukázat různorodost whisky co nejširší veřejnosti. Využijte možnosti nechat si ji představit od těch nepovolanějších. A pamatujte – i jedna z největších whisky osobností světa Jim Murray byl kdysi úplný začátečník.

500 různých whisky na jednom místě

Na letošním Whisky Life! Prague budou moct návštěvníci vybírat z pestré nabídky whisky. Na festivalu se představí přední světoví výrobci a distributoři stejně jako menší, ovšem neméně zajímavé značky a české palírny. Mezi více než 500 různými vzorky budou zastoupené nejen notoricky známé láhve, ale také novinky, limitované edice a rarity, které v Česku jinde než na Whisky Life! Prague není možné ochutnat. I zkušení milovníci whisky tak mají šanci objevit něco nového, dosud nepoznaného.

Někteří vystavovatelé dají dokonce nahlédnout do své budoucí produkce a nabídnou ochutnávku svých new make destilátů, které do plnohodnotné whisky teprve dozrají. „Ti, kteří na své první stočené láhve teprve čekají, dostali loni prostor vedle zavedených palíren vůbec poprvé. Myslím, že je důležité sledovat i to, co se chystá a sledovat vývoj budoucí whisky. Kromě nich vzbudily velký zájem také české palírny, jež přivezly ochutnat svou whisky – jako například Old Well z Destilérky Svach či Lafayette z TŌSH Distillery,“ dodává organizátorka Whisky Life! Prague Mirka Kverková.

Edukace i zábava

Kromě samotných degustací čekají na návštěvníky edukativní masterclasses se zahraničními i tuzemskými hosty, kteří je zasvětí do tajů whisky. Program letošního ročníku zpestří také finále barmanské soutěže zaměřené – jak jinak – na whisky. Na své si přijdou také milovníci koktejlů, doutníků a dobrého jídla. Skotskou atmosféru podtrhnou nejen pokrmy tamní kuchyně, ale také taneční soubor Caledonian Club.

Whisky Life! Prague, největší český svátek zasvěcený whisky, proběhne 1. a 2. listopadu 2024 na Novoměstské radnici v Praze. Vstupenky jsou již nyní v prodeji.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz