Sociální sítě
Nahoru

Nové Volvo XC90 přináší nejednu inovaci

Představte si, že jste na vrcholu automobilového světa, přesně tam, kde se nachází nové Volvo XC90. Tento model si právem získal srdce milionu zákazníků po celém světě a nyní přichází v nové, ještě lepší podobě. Ačkoliv se může zdát, že jde jen o „facelift“, ve skutečnosti jde o daleko víc.

Na první pohled vás ohromí zcela nový design čelní mřížky s výrazným diagonálním žebrováním, která vypadá luxusně jak ve variantě PHEV (plug-in hybrid), tak MHEV (mild-hybrid). Na výběr máte z dvou verzí – stylového „DARK“ nebo elegantního „BRIGHT“. A pokud máte rádi výrazné barvy, nová tmavě červená Mulberry Red vám jistě vezme dech!

A co teprve světlomety? XC90 nově přichází s pokročilou technologií Matrix LED, která vám poskytne maximální viditelnost v každé situaci. K tomu přidejte úžasný design kol z lehkých slitin a modernizovanou grafiku zadních světel – to vše dělá z nového XC90 vůz, který na silnici rozhodně nepřehlédnete.

Otevřete dveře a vstoupíte do světa moderního luxusu. Volvo si vzalo inspiraci z modelu EX90 a přineslo zcela nový interiér s volně umístěnou 11,2“ středovou obrazovkou. Tento displej je poháněný špičkovým systémem HMI, který znáte už z modelu EX30, a nabízí přehledné a intuitivní ovládání. Nechybí ani balíček digitálních služeb Google, včetně asistentu, map a dalších služeb, a to na čtyři roky zcela zdarma.

Interiér samotný je také revolucí v udržitelnosti. K dispozici jsou čtyři zcela nová čalounění, včetně dvou variant z bio-kompozitního materiálu NORDICO, který využívá recyklovaný textil z PET lahví a materiály z obnovitelných zdrojů. Zůstává i prémiová kůže Nappa, která je dostupná ve třech barevných variantách.

Nové Volvo XC90 je synonymem komfortu. Modernizovaný podvozek přináší ještě plynulejší jízdu díky frekvenčně adaptivním tlumičům (FSD), které se dokážou okamžitě přizpůsobit povrchu vozovky. A pokud rádi jezdíte po náročnějších silnicích, aktivní vzduchový podvozek Four-C bude váš nejlepší přítel – neustále monitoruje vůz a přizpůsobuje jeho nastavení v reálném čase až 500krát za sekundu.

Pod kapotou XC90 najdete to nejlepší z moderní technologie. Pohon B5 AWD s mild-hybridním systémem (MHEV) nabízí výkon 264 koní, což zajišťuje silný a zároveň úsporný zážitek z jízdy. Volvo se zaměřilo na efektivitu a snížení emisí díky novým technologiím, které vylepšují výkon a snižují spotřebu.

A pokud toužíte po ekologičtější jízdě, PHEV varianta nabízí systémový výkon 455 koní a čistě elektrický dojezd až 72 km. Navíc díky nejmodernější baterii s kapacitou 18,8 kWh získáte o 60 % lepší výkon než kdy dříve.

Volvo je známé svým přístupem k bezpečnosti a XC90 to jen potvrzuje. Tento model získal nespočet ocenění včetně „Top Safety Pick Plus“ v nejnáročnějších testech IIHS. Nové XC90 se může pochlubit tou nejvyšší úrovní pasivní i aktivní bezpečnosti. Vaše jízda bude pod kontrolou, ať už jde o dynamické řízení, stabilitu vozu nebo pokročilé asistenční systémy.

Volvo XC90 není jen auto, je to projev technologického pokroku a skandinávského smyslu pro detail. Ať už hledáte luxus, pohodlí, nebo nejnovější technologie, XC90 vám nabídne vše v jednom elegantním balení. A nejlepší na tom je, že se nemusíte vzdát tradičního pohonu, ale zároveň jste připraveni na přechod k elektromobilitě.

Pokud hledáte ideální SUV pro rodinu, které v sobě kombinuje výkon, komfort a bezpečnost, nové Volvo XC90 je tou nejlepší volbou. Tento model redefinuje prémiové SUV na českém trhu a nastavuje nová měřítka v každém ohledu.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz