Sociální sítě
Nahoru

Station Anděl na pražském Smíchově právě otevřel

Novinka roku se právě otevřela. Station Anděl na pražském Smíchově láká svou autentickou newyorskou atmosférou, kde chutě neznají mezí evropského kontinentu. Americké receptury, které odpovídají návštěvě pulzujícího města plného mrakodrapů, kde se vzduchem line směs hot dogů a kávy.

Když vstoupíte, pochopíte, že se jedná o podnik, kde se nabízí street food, skvělé drinky a pivo. Interiér vystihujeme new yorské bistro a bar u zastávky. Vše v dokonalé harmonii. Nutno podotknout, že Station Anděl disponuje celoroční vnitroblokovou zahrádkou.

Co se týká menu, stojí za ním Štěpán Vašák, který vymyslel receptury tak, aby byly americké a současně z českých surovin. Menu je rozdělené na něco malého, když běžíte okolo nebo se chcete do něčeho dobrého zakousnout při posezení nad pivem. Lze například jmenovat oblíbený Corn Dog s dipem nebo Nachos. Když se posuneme v menu níže objevíme báječné Hot Dogy v několika variantách. Station s bavorskou klobásou, kysaným zelím, hrubozrnnou hořčicí, BBQ omáčkou, nakládanými cibulkami a pečenou paprikou.

Ano toto vše je v jednom hot dogu. Dalším je North Star s vepřovým párkem, kozím sýrem, fíkovou hořčicí, guacamole, rukolou, medem a karamelizovanými ořechy. Poté následuje dalších šest hot dogových hvězd. Pozor ve Station Anděl myslí i na děti. V nabídce je hot dog dětský s drůbežím párkem, kečupem a sýrem za symbolickou cenu. Vegetariáni nemusí smutnit a mohou dorazit také. Čekají je všechny hot dogy ve vegetariánské variantě.

Menu tím ovšem nekončí. Americké bistro nabízí oblíbené Poutines ve variantě vepřové, hovězí a vegetariánské. Nechybí domácí úchvatné hranolky, které jsou vláčné a přesto křupavé. Mňam! Saláty a dezerty mají v menu také své místo, ale na hranolky není. Míchané koktejly z rukou kvalitních barmanů a správně vychlazené pivo. Americký sen na pražském Andělu právě ožívá.

Více z rubriky Restaurace

  • Pikantní La Veranda

    Restaurace La Veranda je ikonou špičkové pražské gastronomie, která nepotřebuje hodnocení v průvodcích. Tvoří ho totiž sami hosté tuzemští i ze...

    Marek Zelený1.10.2024
  • The Artisan zve na pražský Restaurant Week

    Restaurace The Artisan, která je součástí pražského hotelu Marriott, se letos opět zapojí do prestižního kulinářského festivalu Restaurant Week, který se...

    Marek Zelený23.9.2024
  • Amuni: Sicilská pizza s výhledem na Vltavu

    Gourmet pizzeria Amunì není na pražské gastronomické scéně žádným nováčkem – svou první pobočku otevřela již v roce 2017. Letos k...

    Jan Pešek12.9.2024
  • Juriho výběr

    Španělská tapas restaurace Casa 71 v Londýnské ulici kousek od Náměstí Míru je výjimečná. Autentické prostředí španělské restaurace někde mezi Barcelonou...

    Marek Zelený9.9.2024
  • Studio archicraft představilo restauraci na pražském letišti

    Holešovický architektonický ateliér patří mezi renomované tvůrce gastronomických projektů. Stojí za úspěšnými realizacemi restaurací Masaryčka, konceptu Pilsnerka či bistra Mojo a...

    Marek Zelený2.9.2024
  • Zvěřinový burger v centru staré Prahy

    Restaurant Deer, jen pár kroků od Staroměstského náměstí a Národní třídy zároveň, se pyšní nejen svou strategickou polohou, ale především nádherným...

    Marek Zelený8.8.2024
  • Unikátní Babiččina zahrada

    Nejkrásnější restaurační zahrada v České republice má své jméno a je jím Babiččina zahrada. Toto stavení v Průhonicích u Prahy překonalo...

    Marek Zelený6.8.2024
  • Nechte se inspirovat letním menu restaurace Le Grill

    Stylová zahradní restaurace Le Grill nabízí od poloviny července letní menu, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, česnek, fenykl, melouny, mrkev, cuketa,...

    Marek Zelený25.7.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek18.7.2024