Sociální sítě
Nahoru

Nový Peugeot E-408: 100% elektrický, nečekaný z každého úhlu pohledu

Peugeot doplňuje svou modelovou řadu o 100% elektrický Peugeot E-408. Tato nová verze navazuje na uvedení plug-in hybridního modelu 408 v roce 2022, a rozšiřuje tak elektrifikovanou nabídku značky. Nový Peugeot E-408 v sobě spojuje půvab siluety fastback, vzrušující výkon 157 kW/210 k a potěšení z elektrického řízení s dojezdem až 453 kilometrů.

Představením nového modelu Peugeot 408 v červnu roku 2022 přinesl Peugeot do segmentu C zcela novou siluetu typu fastback. Peugeot 408 se svým jedinečným vzhledem vymyká zažitým pravidlům. Vyznačuje se charakteristickým postojem šelmy a dynamickými tvary. Nabízí vyšší pozici při řízení, což mnoho uživatelů velmi příznivě hodnotí. K dokonalosti celkového dojmu pak přispívá do nejmenších detailů propracovaný design.

Prvními kroky směrem k elektrifikaci byly pro model 408 dvě nízkoemisní pohonné jednotky, plug-in hybridní verze o výkonu 180 a 225 k. Začátkem letošního roku přibyl do nabídky modelu 408 i pohon Hybrid 136 e-DCS6. Nový Peugeot E-408 posouvá elektrickou strategii na další úroveň, a to s plně elektrickým pohonem o výkonu 157 kW/210 k. Elektromotor je spojen s baterií NMC o užitečné kapacitě 60 kWh.

Uvedení modelu Peugeot E-408 představuje nejnovější krok v ambicích značky Peugeot ovládnout evropský trh s elektromobily. Peugeot E-408 se bude vyrábět ve francouzském Mulhouse.

Inovativní a nečekaný design fastbacku dokonale ladí s moderností vozu. Peugeot E-408 využívá multienergetickou platformu E-EMP2 (Efficient Modular Platform), která umožňuje plnou elektrifikaci, aniž by to bylo na úkor stylu, dynamiky nebo prostornosti interiéru.

Díky velkorysým rozměrům modelu Peugeot E-408 (délka: 4,69 m, šířka: 1,85 m, rozvor: 2,79 m) může být baterie umístěna v podvozku, pod podlahou mezi koly, čímž se zachová veškerý prostor v interiéru. Snížení těžiště vozu přispívá k dynamice jízdních vlastností a celkovému požitku z jízdy. Tato architektura spojuje eleganci fastbacku s jízdními vlastnostmi nejlepších hatchbacků a mírně zvýšenou polohou za volantem. Tato kombinace zvyšuje každodenní radost z jízdy, bezpečnost i pohodlí.

Peugeot E-408 poskytuje díky širokému rozchodu kol – 159 cm vpředu a 160 cm vzadu – mimořádnou stabilitu. A přestože je tento model zvýšený (výška 149 cm), nabízí štíhlý a sportovní profil a optimalizovanou aerodynamiku.

Charakter vozu Peugeot E-408 podtrhují i výrazné a originální tvary, což je patrné zejména směrem k zádi. Tam upoutají pozornost tak zvané „kočičí uši“ umístěné nad víkem zavazadlového prostoru, které vytvářejí ostré fazety.

Boční ochranné lišty karoserie a podběhů kol přecházejí ve výrazný černý zadní nárazník, který zdůrazňuje dynamiku zadní části vozu. Velká 19palcová kola Graphite s inovativním designem jsou opatřena pneumatikami 225–50R19 s velmi nízkým valivým odporem (třída A+).

Mřížka chladiče Peugeot E-408 v barvě karoserie je typickým znakem elektrifikované modelové řady Peugeot. Příslušnost je značce vyjadřují také světla. V přední části byla použita technologie Matrix LED k vytvoření velmi štíhlých a velmi účinných světlometů. Světelný podpis se směrem dolů rozšiřuje o dva LED pásy ve tvaru tesáků. Na zádi má identita Peugeot podobu symbolických tří LED drápů, které jsou pro ještě větší efekt nakloněné.

Pro nový Peugeot E-408 je k dispozici pět odstínů: bílá Okenite, modrá Obsession, šedá Selenium, červená Elixir a černá Perla Nera.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz