Akce | 14.10.2024 | Marek Zelený

Whisky Life! Prague láká na řízené degustace

Už 1. a 2. listopadu se na pražské Novoměstské radnici odehraje jedenáctý ročník Whisky Life! Prague, největší tuzemské setkání milovníků whisky. Návštěvníci z řad odborníků i široké veřejnosti budou mít po oba dny možnost objevovat rozmanitost tohoto destilátu, k dispozici bude okolo 500 různých druhů whisky.

Zájemci se dále mohou zúčastnit edukativních masterclasses vedených tuzemskými i zahraničními odborníky, na programu je také barmanská soutěž a ukázka skotských tanců. Kromě toho mohou návštěvníci hlasovat o nejlepší whisky festivalu. Vstupenky jsou nyní v prodeji na webových stránkách Whisky Life! Prague.

Na letošním Whisky Life! Prague budou moct návštěvníci vybírat z pestré nabídky whisky. Na festivalu se představí přední světoví výrobci a distributoři stejně jako menší, ovšem neméně zajímavé značky a české palírny. Mezi více než 500 různými vzorky budou zastoupené nejen notoricky známé láhve, ale také novinky, limitované edice a rarity, které v Česku jinde než na Whisky Life! Prague není možné ochutnat. Také letos bude věnována zvláštní pozornost české produkci a tzv. new make destilátům, které do plnohodnotné whisky teprve dozrají.

„Tento rok jsme zaplnili Novoměstskou radnici do posledního místa. Návštěvníci tak budou mít skutečně z čeho vybírat. Kromě toho jsme pro ně přichystali celkem čtrnáct řízených degustací – masterclasses –, které povedou přední whisky odborníci z Česka a zahraničí. A nejeden si pro účastníky připravil překvapení, například v podobě tajného vzorku dovezeného přímo z dané palírny,“ vyjmenovává organizátorka Mirka Kverková, co všechno na návštěvníky letos čeká.

Na své si tak přijdou zkušení milovníci whisky, kteří mají šanci objevit něco dosud nepoznaného, stejně jako nováčci, kteří se s tímto destilátem teprve seznamují. Cílem festivalu je totiž je ukázat pestrost whisky co nejširší veřejnosti.

Kterou whisky návštěvníci ocení?
Dále je součástí programu barmanská soutěž, jejíž vítěz bude následující den míchat svůj výherní koktejl návštěvníkům festivalu, a ukázka skotských tanců v podání souboru Caledonian Club. V pátek večer poctí Whisky Life! Prague svou přítomností irský velvyslanec v Česku Alan Gibbons, který pronese i pár slov.

Letošní novinkou je vyhlášení Nejlepší whisky festivalu, o níž rozhodnou sami návštěvníci. Která značka si toto prvenství odnese, zjistíme v samém závěru sobotního večera, současně se z hlasujících vylosuje ten, kdo si láhev čerstvě korunované Nejlepší whisky festivalu odnese domů.

Největší tuzemské setkání milovníků whisky proběhne 1. a 2. listopadu 2024 na Novoměstské radnici v Praze. Vstupenky jsou v prodeji na webu Whisky Life! Prague.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz