Travel | 22.10.2024 | Marek Zelený

#DigitalNextSteps: DZT spouští inovativní virtuální influencerku pro destinaci Německo

Německá turistická centrála (DZT) spouští svůj první projekt virtuální influencerky, který aktivně využívá umělou inteligenci pro mezinárodní marketing turistické destinace Německo. Spuštěním „Emmy“ – influencerky generované umělou inteligencí – vytvořila DZT inovativní a interaktivní ambasadorku značky, která inspiruje ve virtuálním prostoru potenciální cestovatele 24 hodin denně, 7 dní v týdnu ke skutečným zážitkům z dovolené a osobním setkáním v Německu. Dlouhodobou vizí pro Emmu je vytvořit z ní ústřední a nepostradatelnou součást digitální komunikační strategie DZT.

Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva DZT, vysvětluje: „Uvedením Emmy jako virtuální influencerky jsme učinili další krok v naší digitální strategii. Aplikace umělé inteligence hrají důležitou roli při doplňování a technologické podpoře komunikace naší značky. V cestě za zákazníkem může Emma působit jako inovativní stavitel mostů mezi potenciálními cestujícími a skutečnými, nezapomenutelnými zážitky v Německu již ve fázi inspirace.

Emma bude pracovat vedle úspěšně zavedených struktur našeho influencer – marketingu. Díky spolupráci s „tradičními“ influencery se nám v loňském roce podařilo dosáhnout 148 milionů zobrazení na sociálních sítích. Strategie DZT v oblasti umělé inteligence využívá technologické inovace, které sice nemohou nahradit osobní zážitky a setkání v Německu jako cestovní destinaci, ale mohou pomoci optimalizovat cestu poskytnutím kvalitních informací.“
Projekt virtuální influencerky byl vyvinut DZT ve spolupráci s agenturou Startup Creator za použití nejmodernějších technologií.

„Persona“: Emma je moderní, kosmopolitní Berlíňanka, která je v digitálním světě jako doma. Tato třicátnice se zálibou v technologiích a cestování spojuje lásku k novým technologiím s vášní pro cestování po Německu. Na svém instagramovém kanálu @EmmaTravelsGermany inspiruje Emma své fanoušky k cestám do Německa, doprovází je na jejich cestách a sdílí s nimi své zážitky zábavnou a poučnou formou. V dlouhodobém horizontu bude Emma nejen poskytovat informace, ale také působit jako osobní společník na cestách a vytvářet personalizované cestovní trasy přizpůsobené individuálním zájmům uživatelů.

Technické zázemí: Emma je „digitální člověk“ plně vytvořený umělou inteligencí. Díky pokročilým Deep-Learning algoritmům a Large Language modelům (LLM) dokáže komunikovat se svými fanoušky v rámci chatu ve více než 20 jazycích, včetně češtiny. Do konce roku bude virtuální asistent také schopen přistupovat nejen k informacím na webu germany.travel, ale také k datům ze znalostního grafu DZT v reálném čase.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz