Domácí bar | 24.10.2024 | Marek Zelený

Vychutnejte si Meukow, carský koňak slezských bratrů

Značka Meukow je známá svou bohatou historií a jedinečnou kvalitou a potěší i ty nejnáročnější znalce. Vyrábí se podle místní tradice a patří k těm nejexkluzivnějším koňakům, které jsou na našem trhu k dostání.

Rok 1850, kdy byli bratři Auguste-Christophe a Gustav Meukow, dva bratři ze Slezska, vysláni ruským carem Alexandrem II. do Francie s úkolem zajistit dodávky koňaku pro carský dvůr, byl klíčovým okamžikem pro značku Meukow. Po několika úspěšných cestách se bratři Meukowovi rozhodli usadit ve městě Cognac, kde 1. srpna 1862 založili obchodní dům A. C. Meukow & Co. Tato značka se stala synonymem pro vynikající kvalitu a eleganci ve světě koňaků a je nyní dostupná ve více než 80 zemích po celém světě, nově včetně České republiky.

Meukow Cognac VS koupíte na www.1er.cz za 995 Kč.

Na českém trhu představuje Meukow různé variace koňaků, které jsou známé svou bohatou chuťovou paletou a vytříbeným aroma:
Meukow Cognac VS (995 Kč) se pyšní zlatavou barvou a plným aroma sušeného ovoce. Chuť je bohatá na ovocité pikantní tóny mandlí, kandovaných pomerančů a lékořice, s dřevitým tělem vanilky a kořeněnou lékořicí a muškátovým oříškem na pozadí. Destilace a zrání zaručují elegantní vyváženost ovocných tónů s dřevitými odstíny.

Meukow Cognac VSOP je k dostání na www.1er.cz za 1195 Kč.

Barva koňaku Meukow Cognac VSOP je zlatá se záblesky jantaru, jeho aroma připomíná zralé ovoce, jablka, švestky a růže. Chuť je ovocitě květinová s tóny kandovaných pomerančů, jablek, švestek a růží. V závěru ucítíte pikantní kávu s vanilkou, pomerančovou kůrou a bylinami. Tento koňak těží z pečlivého výběru eaux-de-vie a delšího zrání, což přináší bohatství a delikátnost aromat.

Meukow Cognac XO seženete na www.1er.cz za 3030 Kč.

Koňak Meukow Cognac XO s barvou zlatého jantaru má květinové a lehce ovocné aroma konfitovaného pomeranče a švestek. Aroma se prolíná i do samotné chuti, ve které nechybějí intenzivní tóny mandlí a lískových oříšků, a na pozadí vás uchvátí tóny čokolády a kůže. Dlouhé zrání v dubových sudech spojuje sílu taninů s jemností eaux-de-vie z oblastí Grande a Petite Champagne.

Meukow Cognac XO Grande Champagne můžete pořídit na www.1er.cz za 4270 Kč.

Meukow Cognac XO Grande Champagne je koňak jantarové barvy se zlatými odlesky. Jeho chuť je intenzivní a vyvážená, s tóny vlašských ořechů, tabáku a kakaa. XO Grande Champagne zraje v malých dubových sudech a je charakteristický svou aromatickou stálostí díky exkluzivní směsi hroznů Cru Grande Champagne.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz