Velikonoce letos přicházejí ve znamení chutí, tradice a dobrého skutku – a to přímo na palubě vlaku. Společnost JLV, a.s. ve spolupráci s ČD Restaurant připravila pro cestující limitovanou edici velikonočního menu, inspirovanou rodinným receptem babičky Miss World Tatiany Kuchařové.
Od 17. dubna 2025 bude toto speciální menu dostupné ve vybraných dálkových spojích Českých drah s restauračním servisem JLV – a to až do vyprodání zásob. Na jeho vzniku se podíleli šéfkuchaři Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kteří kladli důraz na poctivou domácí kuchyni a kvalitní sezónní suroviny.
Předkrm v podobě krému z mladého hrášku s cizrnou a slaninou připraví chuťové buňky na hlavní chod: plněné kuřecí stehno s nádivkou z medvědího česneku, doplněné brambory, špenátem a glazovanou mrkví. Sváteční atmosféru dokreslí moravské víno z vinařství Obelisk, které ladí s jednotlivými chody.
Kromě chuťového zážitku přináší menu i rozměr charitativní. Z každého prodaného menu věnuje JLV, a.s. 30 Kč Nadaci Krása pomoci, kterou Tatiana Kuchařová založila na podporu důstojného stáří seniorů. Spojení gastronomie, jara a pomoci tak dává cestování zcela nový rozměr.
Velikonoce podle Tatiany Kuchařové – to jsou chutě, které vás překvapí nejen na talíři, ale i tím, co za nimi stojí. A právě letos si je můžete vychutnat s výhledem z okna vlaku.