Rum Flor de Caña slaví 135 let své nadčasové výjimečnosti a udržitelnosti. Jen málo firem na světě může tvrdit, že přežilo více než století, zůstalo po pět generací rodinným podnikem a zároveň získalo celosvětové uznání za svou kvalitu a udržitelnost. To je příběh značky Flor de Caña, prémiového rumu, který vznikl v roce 1890 a jehož základy stojí na pevných hodnotách a odkazu řemeslné dokonalosti.

Vše začalo v roce 1875, kdy se mladý italský dobrodruh Alfredo Francisco vydal do Nikaraguy hledat nové obzory. O patnáct let později zde na úpatí sopky San Cristóbal založil palírnu Flor de Caña. Úrodná půda, na minerály bohatá voda a teplé vulkanické klima této oblasti dávají rumu Flor de Caña jeho proslulou jemnost a vyváženost. Srdcem značky je přirozený proces zrání, starobylé umění zdokonalované po generace, přičemž tyto rumy zrají v malých sudech z bílého dubu, bez umělých přísad nebo cukru, v tradičních skladovacích halách.

Flor de Caña je průkopníkem v oblasti udržitelnosti. Je to první destilát na světě s certifikací uhlíkové neutrality a fair trade. Výroba využívá obnovitelnou energii a od roku 2005 značka vysadila více než milion stromů. Od roku 1913 zajišťuje vzdělání a zdravotní péči pro své zaměstnance a jejich rodiny, čímž si upevnila svou pozici lídra v odpovědné výrobě.

Flor de Caña nabízí řadu výjimečných rumů, které potěší každého znalce. Všechny rumy zrají v sudech po bourbonu. Flor de Caña 12YO zraje v sudech 12 let a v jeho chuti jsou cítit tóny vanilky a pečených jablek. Flor de Caña Terra, 15letý rum, okouzlí tóny karamelu a dřeva. Flor de Caña 18YO nabízí výrazně dubový závěr s tóny karamelu a koření. Luxusní Flor de Caña 25YO nabízí jemný zážitek s komplexními ovocnými tóny mandlí a ořechů. Rumy Flor de Caña lze zakoupit v dárkovém balení na webu www.1er.cz za cenu od 930 po 4140 Kč podle druhu.
Zkušeným milovníkům rumu po celém světě přináší Flor de Caña výjimečný chuťový zážitek, který spojuje tradici s vizí udržitelné budoucnosti. Je ideálním společníkem pro pomalé vychutnávání i do moderních koktejlů, v nichž vynikne jeho jemnost a charakter.