Francouzské croissanty, severská preciznost a chuť dělat věci poctivěji a pečlivěji než ostatní. TISSE Bakery pod vedením Ivana Basina a Elizavety Timkiny spojuje ruční řemeslo s analytickým přístupem. Všechny receptury i procesy zde pečlivě zkoumají, testují a neustále vylepšují, aby zákazníci dostali nejvyšší možnou kvalitu pečiva. To lze nově ochutnat také na Smíchově, kde vznikla již třetí pobočka TISSE Bakery. Zkraje roku 2026 pak přibude další, tentokrát v Karlíně. Elizaveta Timkina tak postupně naplňuje svou vizi: vytvořit síť pekáren, která je otevřená inovacím, ale zachovává si absolutní fokus na konzistenci a kvalitu.

Řemeslná pekárna TISSE Bakery otevírá svou již třetí pobočku. Po Vinohradech a Nuslích si na zdejším chlebu, croissantech a dalším pečivu pochutnají i na Smíchově, konkrétně na adrese Toyen 1. Do budoucna ještě přibude minimálně jedna další pobočka, a to v Karlíně.

„Naším cílem je růst, ovšem nikoli na úkor kvality. Na stávajících i budoucích provozovnách chceme zachovat vše, co u nás zákazníci nejvíce oceňují: konzistentní kvalitu, respekt k řemeslu a to, že mohou sledovat celý proces přípravy pečiva. Smíchov tak pro nás není jen další prodejní adresou. Bude zde živá pekárna, kde ráno z pece vytáhneme první croissanty a poté pekař před zraky zákazníků připraví další čerstvou várku,” říká spoluzakladatelka TISSE Bakery Elizaveta Timkina.

Otevřený prostor s výhledem do výroby, kde mohou zákazníci sledovat přípravu pečiva, je tedy nezbytnou součástí nejnovější pekárny, stejně jako několik míst k posezení včetně zahrádky. Nabídka staví na kvasovém chlebu, který se peče v nuselské pobočce, a viennoiserii, jež vzniká na místě. Zejména croissanty, které pro Elizavetu Timkinu představují symbol poctivé a náročné pekařské práce a kterými je TISSE Bakery proslulé. Chybět nebude ani brunch menu pro ty, kdo si rádi dopřejí dlouhou snídani v poklidu. Všechny pobočky pak propojuje jednotná filozofie, díky níž zákazníci dostanou stejnou kvalitu a chuťový zážitek bez ohledu na to, ve které části Prahy se právě nacházejí.
Od svého otevření v roce 2022 přináší TISSE Bakery na pražskou gastronomickou scénu spojení francouzské pekařiny výrazně ovlivněné skandinávským přístupem k řemeslu a surovinám. I k nim zde přistupují s respektem a pečlivostí, například mouku si nechávají dovážet z francouzského rodinného mlýna Viron.

„Náš pekařský provoz se zakládá na odborných znalostech, jež jsem získala během studia potravinářské technologie a stáží ve Francii u mistra pekaře Cyrila Brunnera. Při pečení považuji za zásadní rozumět každému kroku, nikoli jen po paměti následovat daný postup. Tyto principy se pak snažím předat i týmu TISSE Bakery – chci, aby naši pekaři dokázali pracovat s celým spektrem možností, podmínek a surovin a v každé situaci našli tu nejlepší cestu,“ uzavírá Elizaveta Timkina.
Díky tomu si hosté v TISSE Bakery vychutnají každý den čerstvý kváskový chléb z francouzské mouky, máslové croissanty a croissantové speciality, briošky a další sladké pečivo dle sezóny. Nyní na třech místech v Praze – v Krkonošské, Nuselské a Toyen.