Sociální sítě
Nahoru

Kolik stojí kvalitní sluchátka

Od té doby, co se přenosné přehrávače hudby přestěhovaly téměř výhradně do mobilních telefonů, které má prakticky každý, zcela se změnil i trh s hudebními sluchátky. Zatímco před nějakými 15 lety kraloval českým ulicím téměř výhradně skládací model americké značky Koss, dnes si můžete vybírat z pestré nabídky celé řady výrobců, kteří pochopili, jakou příležitost tento prudce se rozvíjející segment nabízí.

Jak si ovšem z takového množství vybrat? Samozřejmě, záleží především na tom k čemu, v jakých situacích a v jakém prostředí budete sluchátka používat. Na dojíždění do zaměstnání nebo na cvičení ve fitku určitě nevyužijete tak kvalitní jako při poslechu pečlivě sestaveného domácího audiořetězce. I tady ovšem platí, že kvalita stojí za to.

U dražších sluchátek neplatíte jen za design a značku. Kvalitní měniče, materiály a technická řešení renomovaných výrobců vám zajistí dlouhodobý příjemný poslech. Třeba náušníky z jehněčí kůže mohou na první pohled působit jako zbytečný luxus, ale oproti gumovým nabízejí při každodenním nošení lepší hygienu a větší pohodlí,” vysvětluje Miroslav Mlčůch, technický ředitel nového pražského showroomu s audio technikou Voix.

Voix má ve své nabídce i sluchátka americké značky Abyss za 225 tisíc korun. Podle Mlčůcha se jedná o jednorázovou investici, která bude díky použitým špičkovým technologiím dlouhodobě přinášet radost i těm nejnáročnějším posluchačům. „Jsou vhodná nejen pro domácí poslech, ale neztratí se ani v profesionálním hudebním studiu,” vysvětluje.

Showroom Voix však nezapomíná ani na méně mohovité zákazníky. Jeho nabídka sluchátek tak začíná už na ceně 2490 korun za “špunty” kanadského výrobce Paradigm. Obdobná sluchátka do uší designové dánské značky Bang & Olufsen přijdu na pět tisíc korun, zatímco atraktivní “náušní” a bezdrátový model Beoplay H8i s funkcí aktivní redukce okolního hluku je momentálně v akci za 9990 korun.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.