Sociální sítě
Nahoru

Newyorský street food ozdobí pražské The Bistro

Fantastický sendvič, křupavý kuřecí burger s avokádem či chuťově podmanivá quesadilla. Aneb všechny chutě v jednom soustě. Právě z této filozofie těží street food, jehož popularita letí strmě vzhůru. Propojení jednoduché prezentace s autentickou chutí představuje dokonalou kulinární vizitku jednotlivých měst.

Tajemství street foodu fascinuje mnoho světových šéfkuchařů a zamiloval se do něj také šéfkuchař stylového podniku The Bistro v Londýnské Tomáš Huml. Každý měsíc bude na jeden víkend připravovat kreativně pojaté street food inspirované vybraným městem. Začíná se v New Yorku. Proč právě tam?

V New Yorku funguje více než 26 tisíc restaurací, v nichž se dá ochutnat doslova a do písmene celý svět. Přestože si město zakládá na své kosmopolitní atmosféře, láká také na svou typickou newyorskou gastronomii, která přetvořila ke svému obrazu mnoho slavných pokrmů z celé planety. A právě tyto speciality inspirovaly Tomáše Humla k unikátnímu menu, které přinese kulinární atmosféru New Yorku na Pavlák. A teď to nejdůležitější. Kdy? V diáři si zaškrtněte víkend 15. – 17. listopadu.

Podávat se bude legendární Reuben sendvič, zapečený kváskový chléb plněný hovězím pastrami, zelím a sýrem. Jedinečná kombinací chutí je podtržená ruským dresinkem. Další hvězdou víkendového menu bude křupavý kuřecí burger doladěný avokádem, křupavou slaninou a tatarkou. Milovníci výraznějších chutí ocení vepřová žebra s BBQ omáčkou a salátem coleslaw, naopak pro příznivce pikantních pokrmů bude připravena quesadilla s lehce zauzeným masem z vepřové pleci, papriček jalapeno a slavné osvěžující salsy pico de gallo v níž hlavní roli hrají rajčata, cibule, koriandr a limetka.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.