Sociální sítě
Nahoru

ROBOT představuje první model pro ženy

Česká designérka Lucie Koldová představuje svou nejnovější kreaci – dámské hodinky IDA, které jsou ztělesněním elegance a uměleckého mistrovství. Tato exkluzivní kolekce byla vytvořena pro renomovanou značku ROBOT a získala tvář v podobě české top modelky Terezy Maxové.

Lucie Koldová, hvězda české designerské scény, se nechala inspirovat dílem věhlasného československého umělce, skláře Františka Víznera. Jeho skleněné vázy, mísy i plastiky se staly nedílnou součástí mnoha slavných interiérů a sbírek a jsou zastoupeny i v selekcích muzeí MOMA nebo Louvre.

Koldová chtěla do tvarosloví hodinek promítnout jeden z Víznerových nejvíce ikonických tvarů – misku se špičkou. Do podobných linií tak vytvarovala podobu ocelového pouzdra hodinek. Výsledkem je dynamický a nadčasový design, doplněný výrazným koženým řemínkem.

Vzácné spojení minulosti se současností dalo modelu i jméno. Jméno IDA hodinky zdědily po dceři slavného skláře, Idě Víznerové, která práci svého otce schraňuje, katalogizuje a vystavuje. Proto se v modelu hodinek ROBOT stala nejen symbolem patronátu umění, ale i savoir faire – samotných řemeslných pilířů výroby hodinek ROBOT.

Josef Zajíček, zakladatel značky ROBOT, zdůraznil: „S hodinkami IDA jsme stvořili unikátní šperk, který v sobě nese dědictví českého umění a řemeslné dokonalosti. Tato kolekce představuje náš první krok do světa dámských hodinek a bezpochyby je unikátním klenotem.“

Stejně jako i ostatní hodinky ROBOT se i model IDA zrodil z vášně pro techniku a řemeslnou zručnost v manufaktuře v Novém Městě nad Metují, kde v malých sériích vznikají atraktivní mechanické hodinky s vysokým podílem ruční práce a s kvalitními švýcarskými strojky. Srdcem hodinek IDA s osmašedesáti hodinovým chodem o průměru 39,0 mm a výšce 10,5 mm je strojek La Joux-Perret G100. Číselník je zasazen do pouzdra z tryskané nerezové oceli ve variantě SILVER, černé variantě NERA nebo pozlacené variantě v růžovém odstínu ROSA a má víko ze sférického safírové skla s antireflexní úpravou.

Tváří hodinek IDA se v kampani fotografa Petra Jandery stala top modelka, filantropka a vizionářka Tereza Maxová, která s ideály patronátu umění zcela souzní.

„Zastávám hodnoty spojené s českými produkty a předměty, které nejsou jen prázdnými doplňky, ale mají svůj vlastní příběh a hloubku. Hodinky IDA jsou pro mě tímto výrazným symbolem. Možnost personalizace je dělá výjimečnými. Proto jsem se rozhodla stát ambasadorkou české značky ROBOT, která tyto hodinky vytváří s vášní a řemeslným mistrovstvím,“ prozrazuje Tereza Maxová.

Více z rubriky Dámské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.