Sociální sítě
Nahoru

Zahojí a ochrání

Maat je česká značka ručně vyráběné aromaterapeutické kosmetiky, která své produkty prodává v jediné prodejně v moravských Ždánicích, a dále jen online. Produkty tedy neleží dlouhé měsíce někde ve skladu, ale hned z výroby putují ještě čerstvé a plné živých účinných látek k zákazníkovi. Kromě toho se s kosmetikou Maat můžete setkat v mnoha kosmetických a wellness zařízeních napříč zemí. Kvalita je vysoká, ceny velmi příjemné, není divu, že obliba značky stoupá.

Obličejové a tělové máslo Atopik, Maat, 30 ml/173 Kč, aromaaterapie.cz

Proti horskému mrazu, větru a prudkému slunci ochrání celou rodinu obličejová másla tak jemná, že je snese i pokožka novorozeněte.

Pro citlivou, velmi suchou pleť náchylnou k podráždění, ekzémům a různým dermatitidám je nejvhodnější neparfemované máslo Atopik. Jedinečná kombinace bambuckého másla, přírodního vitaminu E, bio pupalkového oleje a konopného oleje chrání v zimě i v létě před nepříznivými vnějšími vlivy, proniká do hlubších vrstev, kde vyživuje, hydratuje a zvyšuje elasticitu. Na povrchu vytváří ochrannou vrstvu, která pokožku udržuje v bezpečí a klidu. Pocit komfortu je výjimečný.

Obličejové a tělové máslo Lípa, Maat, 30 ml/173 Kč, aromaaterapie.cz

Bio pupalkový olej má mimořádně hojivé, regenerační a utišující účinky, konopný olej se svým ideálním poměrem nenasycených mastných kyselin omega 6 a 3 chrání před vznikem zánětů, pomáhá zmírňovat projevy atopického ekzému a lupenky. Také obnovuje lipidovou vrstvu a udržuje v rovnováze pH pokožky.

Parfemovanou variantu představuje máslo Lípa, jehož vůně s medovým nádechem harmonizuje psychiku, působí konejšivě a relaxačně. Základ tvořený bambuckým máslem a přírodním vitaminem E doplňuje baobabový olej se silně hydratačními účinky. Olej se prodává i samostatně a pokud přidáte pár kapek do kondicionéru nebo vlasové masky, zkrotí a vyhladí i ty nejsušší a nejkrepatější kudrny.

Obličejové a tělové máslo Zelený čaj, Maat, 30 ml/173 Kč, aromaaterapie.cz

Zralé pleti poskytne nejen ochranu, ale i vše potřebné k hydrataci, výživě a sametovému vzhledu máslo Zelený čaj. Obsahuje vysoce hydratační olej z hroznových semínek a madlový olej, který patří mezi nejcennější a nejvyhledávanější suroviny v kosmetickém průmyslu. Je velmi výživný, pokožka je po něm vláčná a hebká. I toto máslo je svým složením tak čisté a jemné, že je vhodné i pro miminka.

Všechna másla se používají stejně, stačí nabrat opravdu malé množství do dlaně, nechat rozpustit a jemně vmasírovat do pokožky. Balení o obsahu 30 ml vám vydrží překvapivě dlouho. Účinky se zvýší, pokud máslo použijete po večerní koupeli na ještě vlhkou pleť.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.