Sociální sítě
Nahoru

3 jednoduché tipy, jak prodloužit opálení

Přestože prázdniny skončily a my na další várku sluníčka budeme muset zase nějakou dobu počkat, jedna vzpomínka na letní radovánky tu přece jen ještě je. Bronzově opálená pokožka je jasným důkazem, že jsme si teplé měsíce naplno užívali pod širým nebem. Jak ale zajistit, aby vydrželo co nejdéle?

To, jak dlouho nám přirozené opálení vydrží závisí nejen na délce vystavení slunečnímu záření, UV indexu a typu pokožky. Ačkoli obnovu kožních buněk zvrátit nemůžeme, správnou péčí po slunění lze svou pokožku udržet v dobrém stavu a zabránit tak rychlému blednutí bronzového odstínu. Přinášíme vám 3 užitečné rady, jak na to.

Hydratace zevnitř i zvenku

Protože je doplňování tekutin nezbytné k udržení zdravé a zářivé pleti, nezapomínejte na pravidelný pitný režim ani poté, co slunce zajde za mraky. Kromě toho, že budete každý den pít dostatek čisté vody, své tělo hydratujte i zvenku. Dehydratovaná pokožka má tendenci se loupat, což může vést k rychlejšímu blednutí opálení, a proto se zaměřte na pravidelnou hydrataci skrze vyživující kosmetiku. Na tělo je jako stvořené přírodní tělové mléko od značky Kneipp s obsahem rostlinných olejů a bambuckého másla nebo tělový olej s vůní mandlových květů, jenž dokáže pokožku po opalování nejen hydratovat, ale také regenerovat a posilovat. Bronz v obličeji pak snadno udržíte díky hydratační noční masce FOREO, která zároveň v pleti podpoří tvorbu kolagenu a sníží tak viditelnost jemných linek a vrásek.

Tělové mléko Goodbye Stress, 200 ml, 189 Kč, Kneipp / Tělový olej Mandlové květy, 100 ml, 269 Kč, Kneipp / Intenzivně hydratační a vyživující maska na noc SUPERCHARGED Ultra Hydrating, 75 ml, 1 554 Kč, FOREO

  

Exfoliace bez obav

Možná jste dosud věřili starému mýtu, že peeling zmírní intenzitu vašeho opálení, opak je ale pravdou. Po slunění je pokožka obzvlášť dehydratovaná a na jejím povrchu se o to víc hromadí odumřelé kožní buňky. Jejich přítomnost přitom letnímu bronzu nehraje do karet. Pravidelnou exfoliací podpoříte hydrataci a odhalíte krásně zářivé opálení, které by mohla suchá pokožka zmatňovat. Kromě tělového peelingu, jako je ten od Kneipp s cukrovými krystalky a arganovým olejem, můžete použít i masážní přístroj FOREO LUNA™4 Body. Perfektně se přizpůsobí vašim křivkám a dokáže z těla odstranit až 99,5 % veškerých nečistot, včetně odumřelých kožních buněk.

Tělový peeling Arganové tajemství, 200 ml, 299 Kč, Kneipp / Masážní přístroj na tělo LUNA 4 Body, 3 690 Kč, FOREO

 

Konec vysoušení

Dlouhá koupel sice může znít lákavě, horká voda však způsobuje rychlejší odbourávání kožních buněk a dehydrataci pokožky. Abyste své opálení nepříznivě neovlivnili, vyměňte vanu plnou vroucí vody za vlažnou koupel. A pokud se kvůli chladnému počasí nedokážete tohoto hřejivého zážitku vzdát, použijte aspoň koupelový olej, sprchový gel nebo pěnu, které vaší každodenní očistě dodají dávku hydratace navíc.

Sprchový gel You are wonderful!, 200 ml, 99 Kč / Olej do koupele Goodbye Stress, 100 ml, 199 Kč, vše Kneipp

 

 

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz