Sociální sítě
Nahoru

Epos tisíce a jedné noci

Jednou z nejpoetičtějších komplikací mechanických hodinek je definitivně lunární fáze. Malý indikátor, který nám dokáže prozradit, kdy bude úplněk a kdy nov. I přesto, že se samotný disk otočí jednou do kola za 59 dní, protože lunární měsíc trvá zhruba 29 a půl dne, a na první pohled se tedy nejedná o žádnou dynamickou komplikaci, je nádherné procházet se v noci po pláži či riviéře a úplněk na noční obloze si ověřit i na svém zápěstí.Právě noční oblohou se nechal inspirovat i švýcarský Epos, který svým novým hodinkám Emotion 3391 daroval temně modrý číselník. Ten je zvýrazněný nejenom hvězdami, ale také trojicí apertur, ve kterých lze vyčíst měsíční fázi, jméno dne a měsíce. O datum se stará centrální ručka usazená na stejné hřídeli, jako trojice základních ruček.Uložený mechanický strojek ETA 2892 s modulem Dubois Depraz 9000 využívá automatického nátahu a pracuje na frekvenci 4 Hz. Vlhkotěsné do 50m odolné pouzdro je zhotovené z oceli a nabízí průhled do srdce strojku skrze safírové sklíčko. 41mm diametr zaručuje příjemné nošení a ve vroubcích po stranách jsou uložené regulační tlačítka pro snadné ovládání.

Hodinky lze objednat na www.epos-czech.cz za příznivých 37 800 Kč na koženém řemínku či 39 900 Kč na ocelovém tahu. Možností je oslovit českého ho hodináře Martina Brože, jehož obchůdek se nachází v pasáži Alfa, u kterého si je bude možné v průběhu záři, po domluvě, vyzkoušet.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.