Sociální sítě
Nahoru

Regulátor Martina Brože

Na začátku týdne přinesl portál iLuxus zprávy o novinkách pražského želízka v ohni mezi hodináři. Dnes přinášíme fotky druhého slíbeného modelu, který vznikl v průběhu léta. Jedná se o regulátor, a ne jen tak ledajaký. Jeho strojek totiž zažil drobnou revoluci barev a práce na něm se neustále prodlužovaly – Martin Brož totiž nepustí hodinky z ruky, dokud není absolutně spokojen!

Uvnitř 42mm leštěného pouzdra se nachází tradiční kalibr ETA Unitas 6498 s netradiční úpravou. V malém ateliéru v centru Prahy se jej rozhodl Martin Brož předělat. Prvním jeho krokem byla PVD úprava mostů a rhodiování dalších součástek. Cílem byla kompletní eliminace žluté barvy, která tedy nezůstala ani na věnci setrvačky, která pracuje na 2,5Hz frekvenci.

Dalším krokem bylo sladění barev na strojku. Šroubky popouštěné do modra jsou vždy na bílém podkladu, zatímco bílé šroubky s leštěnými hlavičkami pouze na kontrastním černém. Modřená je však i kotva hodinek a originální regulační ručka. Krásným detailem strojku, a jakousi vizitkou hodináře, je uchycená zlatá destička s podpisem a číslem jedinečných a unikátních hodinek.

Jelikož student Otomara Filipenského opravdu miluje modřené součástky, rozhodl se tuto metodu aplikovat i u samotných ruček – tedy malou sekundovou a hodinovou a předimenzovanou minutovou v centru číselníku. Na jeho ploše lze objevit i nápis „Hand Made“, „No. 1/1“ a z tradičního podpisu „Martin Brož Praha“ bylo odstraněno z estetických důvodů slovo Praha.

Nádherné a esteticky vyvážené hodinky s ručně rytou korunkou si lze pořídit za cenu 99 000 Kč, ve které je zahrnutý i kožený modrou nití prošívaný řemínek z ateliéru Ondřeje Šímy. K němu náleží i ručně rytá překlapávací spona z oceli. Za fotografie děkujeme atelieru Photowatches.eu (www.photowatches.eu), kde je archív dalších snímků focených pro portál iLuxus.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.