Sociální sítě
Nahoru

MeisterSinger: vše po svém a jinak

MeisterSinger se rozhodl oslovit svět milovníků hodinek zcela jiným konceptem, než jakékoli další poměrně mladé značky. Německý purismus v krvi přiměl značku k vytvoření absolutní čistoty, jenž však nečerpá z historie bauhausu nebo dalších uměleckých směrů, které ovlivňují současné výrobce a malé ateliéry, ale sáhl ještě dál, a to do období prvních věžních a kostelních hodin. Ano. Rozhodl se totiž vzkřísit hodinky s jedinou ručkou; hodinovou. S tímto konceptem přišel už před třinácti lety a po pravdě lze uznat, že se uchytil velmi dobře a značka jenom vzkvétá. A to dokonce i u nás, kde se o její prodej stará prodejna ChronoShop, proslulá prodejem velmi specifických a individuálně zaměřených značek, přičemž prodejní místa se budou v několika nejbližších měsících rozšiřovat a kolekce hodinek MeisterSinger bude možné objevit i v samotném centru Prahy a dalších městech republiky. Hodinky s jedinou ručkou zaujmou především svou jednoduchostí a absolutní přehledností – chvilku ale samozřejmě trvá, než si na koncept zobrazení člověk zvykne, protože oko prvních několik dní vyhledává ručku minutovou. V případě nově dodávaného modelu Paleograph, který strávil celý měsíc testováním v redakci portálu iLuxus.cz, však navíc k hodinové ručce přibyly i další. Jedna, sekundová, je umístěna na pozici 9 a prozrazuje, že základním strojkem je tradiční 2,5Hz kalibr Unitas, a to upravená varianta 6498-1. Na číselníku lze však objevit ještě ručky dvě, a to centrální vteřinku a ručku 30minutového sčítače na pozici 3, které náleží chronografu. Jeho ztvárnění ostatně také čerpá z minulosti. Stejně jako u prvních chronografů, tak i v případě hodinek Paleograph, je využíváno jediné ovládací tlačítko sloužící ke spuštění měření, jeho zastavení a resetování. K tomu ostatně slouží do modra popouštěný frézovaný rozdělovač (sloupcové kolo), který svým otáčením o 20° tyto pokyny zajišťuje a jeho pohyb je patrný při pohledu skrze transparentní dýnko.

Celá architektura tohoto modulu chronografu, který je ze zadní strany na strojku Unitas umístěný, vznikla in-house, respektive v rámci partnerské Synergie Horlogeres ve Švýcarsku. O vývoj se tam postaral Johannes Jahnke, původně pracující pro drážďanskou značku Lange & Heyne, a Frank Stelzer, který své zkušenosti načerpal v rámci gigantu Swatch Group, a to jako hodinář a konstruktér v rámci brandů Glashütte Original a Omega. Kvůli zmíněné nadstavbě však muselo být zvětšeno ocelové pouzdro. To v průměru měří velmi příjemných 43 mm, nicméně na výšku dosahuje celých 15,8 mm. Dokonce i při této výšce však na zápěstí perfektně sedí a s hmotností pouhých 90 gramů ani tolik nezatíží. Po estetické stránce zaujmou hodinky Paleograph SC108 velmi čistým a snadno rozpoznatelným designem, který potěší i českou klientelu. S cenovkou 148 450 Kč je totiž už v nabídce zmiňovaného ChronoShopu. Tmavě modrý číselník se zlacenými arabskými číslicemi a krásně členitou stupnicí s pětiminutovým dělením uhrane v kombinaci se světle hnědým koženým řemínkem z aligátora, který je zakončený překlapávací sponou. Hodinky, kterým předcházela velmi podobná limitovaná edice rozpoznatelná dle červených ruček chronografu, perfektně sednou ke košili a obleku. Díky své velikosti totiž nesklouznou pod rukáv a mohou se tak těšit obdivu v celé své kráse. Jsou bezesporu elegantní a hlavně opravdu netradiční, čímž potěší i oko hodinářský sběratelů v okolí.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.