V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to Štěpána Návrata z ikonického Café Buddha Delivery, Jakuba Červenku z fine dining restaurace Benjamin a Mr. G’s z asijského PRU58.
Collaboration menu se nese ve stylu cirkulární kuchyně, kterou přiblíží hesla jako zero waste, lokálnost, fermentace a udržitelnost. Tři kulinářští kluci, Kuba, Greg a Štěpán, si nachystali 9 osobitých chodů a tři menší k tomu. Štěpán je známý průserář, tak klukům zadal jednoduché zadání. Pokrmy musí být skromné, dostupné a ten poslední luxusní. Jak sám Štěpán říká, nejvíce stejně bude šokovat to nejstřídmější, protože vyžaduje nejvíce práce a péče.
V sekci skromné hosté ochutnají Štěpánovu ředkev s pivem, yuzu, pepřem, lichořeřišnicí a koriandrem. Kubův tajemný majstrštyk v podobě celeru, kuřete, miso, tymiánu, soli nemá prostě chybu. Gregova hadovka s řepou, avokádem, čili marmeládou, togarashi a šťovíkem nezůstane bez povšimnutí. Další dávku chutí zaštiťuje sekce dostupné. Zde Štěpán vytvořil variaci s mrkví a kuřetem.
Kuba se ubral cestou kachny z uhlí, kterou doprovází hořčice. Greg nezůstává v pozadí s přichází s epickou sépií, lepkavou rýží, citrónovou trávou, čili, koriandrem a rybí omáčkou. Poslední skupinu pokrmů zaujímají signature neboli naše. Každý si zvolil svoji srdcovku. Štěpán zvolil sivena s krabem, vejce, kari, kokosem a mořským chřestem. Kuba se si vybral candáta s koprem, houbami a bramborem. Greg pojal tento chod svébytně. Bůček, Gamberro Rosso, shiokoji, jablko, vanilka a zelený pepř řekne chuťově to své. Závěr patří třem sladkým tečkám. Bezchybná čokoládová pralinka od Štěpána, povznášející lékořicová pusinka od Kuby a intenzivní kandovaný pomeranč od Grega.
Celé menu, které vyjde na 1 999 Kč na osobu, je plné překvapení a chutí. Každý kulinářský mág má svůj pohled a nyní se setkají na jednom místě rovnou tři. Neuvěřitelná příležitost poznat během jednoho večera rovnou tři gastronomické vytříbené styly.