Sociální sítě
Nahoru

Livigno v srdci italských Alp: Jistota i pro jarní lyžování

S nástupem jara lyžařská sezóna nekončí, naopak. V srdci italských Alp, v Livignu přechází do své další fáze plné zážitků a jedinečné atmosféry. Tato oblast představuje ideální destinaci pro jarní lyžování, při kterém si lyžaři užijí třpytivý sníh, krásná panoramata a kilometry perfektně upravených sjezdovek všech kategorií. Právě díky své zeměpisné poloze trvá lyžařská sezóna v Livignu od konce listopadu až do začátku května a nabízí tak perfektní podmínky pro lyžování mnohem déle než většina ostatních středisek.

Livigno, které je největším střediskem oblasti Alta Valtellina, je známé svými majestátními horami tyčícími se nad malebným údolím, nabízí nejen skvělé sněhové podmínky, ale také mnoho slunečných dní v roce. Ačkoliv je středisko orientování zejména na turistický ruch, najdeme zde i původní malé domky z kamene a dřeva, které si zachovaly svůj původní ráz a místu dodávají romantickou atmosféru.

Atraktivní lyžařský areál se rozkládá na dvou svazích – Carosello, kde se nachází převážná část sjezdovek, a Mottolino. Livigno je proslulé jako jedno z nejlepších lyžařských středisek Evropy, které nabízí příznivcům alpského lyžování 115 km abnormálně širokých sjezdovek s bohatou škálou středně náročných svahů pro každého lyžaře, ale také černých velmi prudkých sjezdovek pro zkušené sportovce.

Kromě klasického alpského lyžování tu pokročilejší lyžaři najdou také úseky s neupraveným hlubokým sněhem, které jsou doslova výzvou pro mnohé vyznavače freeridu. Přes 30 lyžařských vleků a lanovek pomůže k pohodlnému přemisťování mezi jednotlivými svahy.

Na speciální akce se mohou těšit i snowboardisté, a to zejména ve snowparcích v Mottolino a Carosello. Jedná se o jedny z nejlepších fun parků v celé Evropě. Ať už vyrazí na 140 metrů dlouhou superpipe, nebo na80 m dlouhou U-rampa, v obou případech je uspokojení zaručeno Celkem 14 tamních railů je opravdu různorodých a opět vhodných pro všechny stupně pokročilosti. Kromě toho tu najdou 3 různé liny s boxy a kickery a na samý závěr mohou vyznavači jízdy na prkně vyzkoušet opravdu gigantickou quarterpipe.

„Jarní lyžování v Livignu je zážitek, který spojuje špičkové podmínky na sjezdovkách s fantastickým počasím a jedinečnou atmosférou Alp.“ říká Luca Moretti, vášnivý lyžař a generální ředitel místního turistického sdružení. „Kromě toho si můžete vychutnat neodolatelnou kuchyni, která v sobě spojuje chutě horských hřebenů a pastvin a atmosférou Alp a pohostinností zdejších obyvatel.“

Jarní lyžování v Livignu má svá specifika, ale lyžaři zde mohou stále očekávat trvale vynikající podmínky na sjezdovkách díky přírodnímu sněhu. S vysokou nadmořskou výškou (1816 m.n.m.) a hojným sněžení v posledních dnech (přes metr čerstvého sněhu a celkem za zimu 587 cm) je kvalita sněhu zaručena po celou sezónu. Sjezdovky v Livignu se rozprostírají po obou stranách údolí, takže lyžování za slunečního svitu je možné prakticky celý den.

Livigno nabízí také výhodné promo akce pro jarní dovolenou, včetně možnosti získat skipas zdarma při zakoupení ubytování na vybraných hotelech (3 dny lyžování a 4 noci) nebo apartmánů (6 dnů lyžování a 7 nocí). Nabídka platí od 13. dubna do 1. května 2024 pouze po přímé rezervaci pobytu v daném ubytovacím zařízení nebo prostřednictvím webových stránek, které zaručují, že nedojde k podvodům.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.