Sociální sítě
Nahoru

Hotel The Mozart Prague se připojí k Sofitel Legend

Společnost Courbet, v čele s Jeanem-Françoisem Ottem, a skupina Accor, přední světová skupina v oblasti hotelnictví, se spojily a uzavřely dohodu, která umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend. Hotel The Mozart Prague se stane součástí luxusních hotelů s výjimečnou historií a nadstandardními službami. Toto rozhodnutí je v souladu s plány společnosti Courbet na budování partnerství s předními firmami v hotelovém průmyslu a zároveň odpovídá plánům skupině Accor na rozšiřování značky Sofitel Legend a dalšího rozvoje jejích sítě luxusních a lifestylových hotelů.

Hotel The Mozart Prague, který vlastní skupina Courbet, je součástí dědictví rodiny Ottových od roku 1999. Ikonický hotel se nachází v historickém centru Prahy a je situován v blízkosti Karlova mostu. Hotel s bohatou historií, sahající do 17. století, hostil mnoho osobností jako jsou Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Wagner, ale také osobnost moderní doby Václava Havla.

Sofitel Legend: prestižní značka luxusních hotelů

Hotel The Mozart Prague dokonale vystihuje ducha a DNA Sofitel Legend svým bohatým historickým a kulturním dědictvím. Sofitel Legend je součástí Sofitelu, jediné značky luxusních hotelů francouzského původu, která nabízí výjimečná místa s jedinečným charakterem: srdečnost, upřímnost a sofistikovaný luxus s nezaměnitelným francouzským šarmem.

Zařazení hotelu The Mozart Prague do Sofitel Legend jej učiní sedmým klenotem v exkluzivní a výjimečné sbírce luxusních zařízení této značky. Značka Sofitel Legend zahrnuje ikonické hotely oceňované pro jejich nadčasovou eleganci a schopnost reflektovat historické události, které formovaly nezapomenutelné prostředí plné příběhů z minulosti. Od napsání mistrovského díla Agathy Christie „Smrt na Nilu“ po líbánky Charlieho Chaplina a Paulette Godard až po zrození Jamese Bonda se hotel The Mozart Prague připojuje k této vybrané síti, aby sdílel příběh místa, kde Wolfgang Amadeus Mozart napsal Šest německých tanců.

Hotel se stane druhým Sofitel Legend v Evropě a připojí se k Sofitel Legend The Grand v Amsterdamu v Nizozemsku. Mezi další hotely v celosvětovém portfoliu značky patří Sofitel Legend Old Cataract v egyptském Asuánu, Sofitel Legend Casco Viejo v Panamě; Sofitel Legend Santa Clara v Cartageně v Kolumbii; Sofitel Legend The Metropole v Hanoji ve Vietnamu a Sofitel Legend People’s Grand v Si-an v Číně. Hotel nabídne další pohled na město Prahu: elegantní město hluboce zakořeněné ve své minulosti a kultuře.

Oficiální otevření je plánováno na rok 2027

Hotel projde ambiciózním renovačním programem pod vedením renomovaného pražského architekta Iva Nahálky, aby splnil standardy značky Sofitel Legend. Luxusní zážitek v hotelu ještě umocní nová restaurace. Během celého procesu revitalizace bude kladeno velké úsilí na zachování majestátních exteriérů slavného hotelu s úctou a respektem. Hotel The Mozart Prague skutečně představuje významnou stavbu s ojedinělou historií a vazbou na město Praha a jeho dědictví.

Do začátku rekonstrukčních prací bude hotel The Mozart Prague řízen společností Accor a zachová si své stávající označení. Po rekonstrukci, jež má být dokončena v roce 2027, hotel znovu otevře jako Sofitel Legend The Mozart Prague.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.