Sociální sítě
Nahoru

V Dubaji si rozměníte peníze za zlato

Se vstupem Česka do Evropské unie padla celní a devizová omezení, nákup zlata není třeba ohlašovat a navíc je tato nejvýhodnější investiční komodita osvobozena od DPH. Přijít k ní můžete už stejně snadno jako k bankovkám – už jste byli v prvním světovém zlatomatu v hotelu Emirates Palace v Abu Dhabi?

Vložíte bankovku (místní měna) nebo kreditní kartu a na dotykovém displeji zvolíte, kterou z celkových 320 forem 24karátového žlutého zlata preferujete. Za své peníze můžete obdržet cihličky nebo mince s tím, že automat vydává jedno-, pěti- nebo desetigramové cihličky a šest typů mincí různé hmotnosti. O kvalitě nepochybujte. Zlato pochází z Kanady, Austrálie a Jižní Afriky. Počítač si každých deset sekund z internetu automaticky aktualizuje potřebné informace o zlatu a každých deset minut přepočítá „kurz“, takže za vámi stojící arabský šejk možná již nakoupí za vyšší cenu.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.