Sociální sítě
Nahoru

Alpský hotel má hodinkového sluhu

Když se řekne Švýcarsko, vybaví se vám Alpy, banky a hodinky. V prvních dvou směrech těžko uděláte chybu i při minimálních znalostech prostředí, ovšem hodinky představují značnou investici, která by navíc měla kopírovat naturel a potřeby zákazníka. Chcete nezávazně poradit od skutečného, přitom nezávislého odborníka? Při cestě do Ženevy volte ubytování v Rocco Forte Collection’s Le Richemond Hotelu, kde mají prvního Watch butlera.

Butler znamená „sluha“, ale v případě Pierra Jacquese, Watch butlera na telefonu, jde o krajně neuctivé pojmenování pozice. Ředitel luxusního hodinářského butiku Les Ambassadeurs, situovaného na ženevské nákupní třídě rue du Rhone, je bývalým editorem GMT Magazine a specialistou na Haute Horlogerie.

Má svolení k zastupování 24 elitních značek, většinou švýcarských, a přehled o nabídkách/požadavcích soukromých sběratelů. Ví tedy, které limitované edice jsou aktuálně na trhu, v přípravě, na cestě, po jakých typech hodinek soukromí sběratelé pasou a co tedy představuje nejen radost, ale i výhodnou investici. Pierre Jacques vás může navštívit přímo v hotelu, mnohem efektivnější je ovšem cesta speciálně aranžovanou limuzínou do jeho butiku, kde budete přímo seznámeni s novými kolekcemi svých preferovaných značek. Pokud si to přejete, vyjedná vám i osobní návštěvu v manufaktuře s ukázkou ruční výroby (zejména milujete-li značky Vacheron Constantin, Roger Dubuis a Franck Muller). Pak už ale koupi opravdu neodoláte…

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.