Sociální sítě
Nahoru

V Londýně mají menu z Titaniku

Conor McClelland, šéfkuchař oceňovaného Rayanne House v Belfastu, se rozhodl na oslavu blížícího se 100. výročí vyplutí Titaniku obnovit menu, které se ve 2. třídě „nepotopitelné“ lodi servírovalo osudného 14. dubna 1912. Ochutnáte tak rarity jako chřestový a řeřichový salát či kořeněné broskve se želé a zmrzlinou. Z původních třinácti chodů McClelland realizoval „jen“ devět, i tak strávil s celým týmem téměř půl roku nad přemýšlením, jak vůbec kuchaři zvláštně pojmenované pokrmy zamýšleli. „Na Titaniku nebylo kam jít, takže mohli hodiny trávit experimentováním nad ingrediencemi a příchutěmi. S některými jsme si opravdu nevěděli rady,“ přiznal McClelland, který z jídelního lístku vyškrtl například husí foie gras, podávané překvapivě jako dezert. Aby byly stravitelné pro moderního člověka, přizpůsobil je McClelland současné kuchyni. Tak jako na palubě „plovoucího Ritzu“, jak se tehdy Titaniku přezdívalo, vás čekají:

1. Předkrm: Admirálské kanapky

2. Polévka: krémová s bushmillskou whiskey

3. Salát: chřestový a řeřichový na víně, podávaný se šampaňským a opékaným holoubětem

4. Ryba: vařený losos, zdobený okurkou a čerstvým koprem

5. Sorbet: mátový na extraktu z růží

6: Hlavní chod: propečené filé Mignon s Foie Gras a lanýži naloženými v koňaku, madeirská redukce z černého vína spolu s bramborami, mrkvovým krémem a cuketovou nádivkou

7. Dezert: kořeněné broskve v chartreuském želé s francouzskou vanilkovou zmrzlinou

8. Osvěžení: sýry a ovoce

9. Závěr: Káva a petit fours

Více z rubriky Gastro

  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • Absolut Movement oslavuje diverzitu a soudržnost

    Absolut je právem řazen mezi nejkvalitnější výrobce vodky na světě. Prémiový alkohol, u jehož vzniku stál v roce 1879 „vodkový král“...

    Marek Zelený15.12.2020
  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
  • Poklad ze španělské La Riojy

    Španělská vína jsou symbolem dovolené, malebného západu slunce se skleničkou v ruce u stolu přetékajícího tapas. Kdo nezažil, jen těžko pochopí....

    Marek Zelený17.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.