Sociální sítě
Nahoru

Příležitost pro sběratele: Hongkong, 6. října, hodinky za 100 milionů

Sběratelé hodinek, zaškrtněte si v diáři 6. říjen a zaúkolujte svého concierge, ať na tento termín vyřídí letenky do Hongkongu. Právě tehdy v Hongkongském výstavním centru uskuteční aukce síně Sotheby’s, která má na pořadu více než 300 zajímavých hodinek. Má vynést přes 100 milionů korun a největší souboj se očekává o náramkové hodinky Greubel Forsey. Jsou sice teprve z roku 2004, ale patentovaný systém dvou tourbillonů se zapsal do dějin hodinářství. Platinové The Double Tourbillon se vymykají zdvojením slavné komplikace, která vyrovnává vliv zemské přitažlivosti na chod strojku, což zvyšuje výkon a usnadňuje oscilaci setrvačníku. Perleťový číselník indikuje rezervu chodu až 72 hodin. Nový majitel by si měl připravit zhruba šest milionů korun.

Ještě o dva roky mladší jsou hodinky Richard Mille RM 008, které představují vrchol nabídky této značky. Jsou složeny z 500 dílů a světlo světa spatřilo jen deset exemplářů. Jeden z nich se vydraží v Hongkongu podle odborníků za 4-6 milionů korun.

Patek Philippe zase do obdélníkového modelu REF 5101P dokázal usadit strojek, který vydrží v chodu až 10 dní. Ročně se vyrobí jen 10 až 15 kusů a předpokládá se rovněž cena okolo 4,5 milionu korun.

Pro dámy jsou určeny zářivé stolní hodiny Cartier. Diamanty, jadeid, korál, perleť a křišťál je zdobí od roku 1980, stejně dlouho fascinují dva rotující křišťálové desky s ručkami. I tady se očekává uhrazení částky ve výši 4,5 milionu korun.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.