Sociální sítě
Nahoru

Letíte do Anglie? Harrod’s prodává ikonický ročník skotské whisky

Máte-li cestu do Londýna, navštivte obchodní dům Harrod’s. Ale pozor, štěstí můžete mít i na mezinárodních letištích v duty free shopech této značky. Harrod’s totiž získal práva na prodej vzácného tzv. orknejského ročníku slavné značky skotské whisky Highland Park. Orcadian Vintage z roku 1964 oplývá silným nádechem opékaného dubu a sušených jahod, to vše je pokryto iluzí včelího vosku. V lahodně sladké chuti cítíte stopy drceného černého pepře, pražených vanilkových lusků, ale i dezertu créme brulée! Dlouhotrvající kořeněný dozvuk je výzvou k opakovanému ochutnání této single malt whisky. Ano, je to ušlechtilá neřest, jaké je těžko se zbavit. Téměř máte chuť přebukovat si letenky směr Skotsko a navštívit souostroví Orkneje, odkud tato skotská pochází. Cena láhve o objemu 0,7 l činí 4350 GBP, tedy přes 130 tisíc korun. Pokud nebudete mít štěstí, vezměte zavděk alespoň ročníkem 1970 (na snímku), který také patří na pyšné tablo společnosti.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.