Sociální sítě
Nahoru

Bentley má problém: Stáhne sošku kvůli protestujícím chodcům?

Flying B. Pro Bentley stejný symbol jako Spirit of Ecstasy pro Rolls-Royce. Soška okřídleného B, usazeného na přídi vozu, je podle chodců nebezpečná v případě srážky. Střet symbolu s jakoukoli částí těla může způsobit vážné poranění a tržné rány. Bentley je přístupné diskusi a uvažuje, že by spouštěcí mechanismus, aktivovaný jinak až po zaparkování a zamknutí vozu, mohlo uvést do chodu také v okamžiku srážky. Technicky by to nebylo náročné – mechanismus by se sdružil do souboru opatření, kam patří airbagy a samobrzdné bezpečnostní technologie. Chodcům ale ani to možná stačit nebude. Argumentují, že mechanismus může zkorodovat a nefungovat. Stále tak teoreticky hrozí krajní varianta, že by i současní majitelé Bentley museli se svými vozy vyhledat autorizované dealerství Bentley a nechat si sošku odstranit. Bentley však napíná veškeré síly k tomu, aby se protestům chodcům vzepřelo. Snaží se totiž maximalizovat ochranu chodců v neustále vyvíjených bezpečnostních opatřeních. Hraje tedy soška – při střetu v rychlosti dosahující až 250 km/h – takovou roli? – to nyní řeší odpovědná místa.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.