Sociální sítě
Nahoru

Svatební cesta v roce 2015: v raketě do kosmu

Kdo si myslí, že k vesmírným národům patří jen Spojené státy a Rusko, měl by do seznamu doplnit také Británii. Bývalí profesionální astronauti Steve Bennett a Matt Shewbridge si založili společnost Starchaser a chystají se vozit zamilované páry do kosmu. Co vozit, vystřelovat! Jejich zážitek má překonat pocity vesmírných turistů, kteří letěli se Space Adventures na mezinárodní vesmírnou stanici ISS a zpět. A zcela má deklasovat záměr Richarda Bransona a jeho společnosti Virgin Galactic vynášet turisty ve speciálním letadle 18 kilometrů nad Zemi. Starchaser vás totiž pošle ještě dál, a to přímo v dvacetimetrovém privátním raketoplánu.

Na palubě může být maximálně pět pasažérů. Tedy snoubenci, dva svědci a oddávající. První pár, který si nprozatím nepřeje zveřejnit identitu, si již rezervoval premiérový let v roce 2015, každý ze snoubenců platí 250 000 liber na hlavu. Tedy 7,5 milionu Kč. Pokud se smíříte se společností cizích osob, přední vyhlídková sedadla vycházejí na výše uvedenou sumu, další stojí méně – 98 000 liber + poplatky. Tedy něco přes 3 miliony Kč na hlavu. Součástí ceny je pochopitelně kosmický výcvik.

Raketoplán již má za sebou úspěšné testy, ale Steve Bennett si chce být jistý, proto vše stále vybrušuje. Do projektu už vložil přes 4 miliony liber. Bude úspěšný?

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.