Sociální sítě
Nahoru

Automaty na zlato míří z Dubaje blíže Česku, do Rakouska

S ohromnou oblibou se setkávají tzv. zlatomaty, automaty vydávající zlaté cihličky za bankovky. Po luxusních hotelech v Dubaji a Abu Dhabi míří do Spojených států. A nejen tam. Dvoumetrové ingoty si objednalo 35 hotelů.

Jak sdělil Thomas Geissler, zakladatel firmy GoldToGo, automaty budou v dohledné době ještě blíže České republice, a to ve Švýcarsku, Německu a Rakousku! Zájem má rovněž italské Bergamo a španělský Madrid.

Automaty vydávají zlato přesně podle aktuálního kurzu, který stroj, napojený na internet, aktualizuje každých 10 minut v závislosti nareferencích mezinárodních trhů. Nově automaty přijímají nejen bankovky, ale i kreditní karty, vydávají cihličky vážící 1 gram, 5 gramů, 10 gramů a 1 unci. Zlato pochází ze společností South African Krugerrands, Australian Kangaroos a Canadian Maple Leaf.

Více už na videu:

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.