Sociální sítě
Nahoru

KLM šokuje, chystá také lety do kosmu

Nizozemská aerolinka KLM zaskočila britského podnikatele Richarda Bransona a jeho cestovní kancelář exkluzivně specializovanou na vesmírné lety. Virgin Galactic se chystá na spuštění prvního letu v roce 2012 a vedení KLM nyní oznámilo, že plánuje zavést stejnou službu. Použity budou suborbitální letouny Lynx, vyráběné v kalifornské dílně XCOR, které jsou uzpůsobeny k létání ve výšce více než 100 km nad zemí.

KLM zvažuje z letů Země-vesmír udělat všední záležitost, létalo by se totiž 4x denně! Do stroje se vejdou jen dva pasažéři, letadlo přistává klasicky horizontálně. Lety KLM jsou plánovány od ledna 2014 a budou operovány z ostrova Curacao, nizozemského teritoria v Karibiku. Virgin Galactic si oddechla aspoň v tomto. Bude mít totiž téměř dvouletý náskok. První šestimístný letoun VSS Enterprise vzlétne do kosmu už v průběhu roku 2012.

Zatímco Virgin Galactic Richarda Bransona si účtuje za letenku 146 500 EUR (3 600 000 Kč), KLM plánuje akční cenu 70 000 EUR (1 750 000 Kč) za let ve dvou.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.