Sociální sítě
Nahoru

Baume & Mercier aktualizoval skákající ručku

Švýcarský hodinář Baume & Mercier ve své společenské kolekci Classima poněkud inovoval pojem Jumping Hour, neboli Skákající ručka. Tato finesa vznikla z touhy po mírné extravaganci a hodinová ručka tak klasicky neobíhala dokola číselník, ale posouvala se po časové ose, a jakmile došla na konec stupnice, skokem se vrátila na její začátek. Odtud pojem ručky, která skáče.

Vyhlášené švýcarské značce ovšem na puristickém pánském modelu Automatic Jumping Hour už dvě ručky připadaly příliš (v horním číselníku minutová, ve spodním sekundová), a tak hodinovou ručku nahradilo číslo v apertuře na pozici 12. Nyní je tedy 10 hodin 10 minut a 37 sekund. Hodinová číslice tak v podstatě přeskakuje jako jinde u datumu.

Cenu Vám rádi sdělí přímo v Klenotnictví Dušák (Na Příkopě 17, Praha 1) a u Altmana (Václavské nám. 28, Praha 1).

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.