Sociální sítě
Nahoru

Glashütte Original: V retru je budoucnost

Glashütte Original znovu vzpomíná, tentokráte na 70. léta minulého století. Na svou designově velmi čistou kolekci Sixties, která imponovala i polštářovitě profilovanými pouzdry a gotickými číslicemi, navazuje linií o dekádu mladší. Seventies Panorama Date si bere za svůj vzor muzejní exemplář, který měl sice trošku menší pouzdro, nicméně toliko tradiční vzhled televizní obrazovky zůstal zachován. Čtvercové 40mm pouzdro se zaoblenými hranami vzniklo z oceli a to hned ve třech různých provedeních. Matně bílé číselníky totiž doplní dva poněkud tmavší, jeden s modrým paprskovitým dekorem a druhý antracitově šedý – rhodiovaný.

Hodinky jsou koncipovány tak, aby posloužily při jakékoli příležitosti. Dostatečně sportovní vzezření a stometrová vodotěsnost je dovolují nosit k ležérnímu oblečení. Jejich charakter a čistý design je pak předurčuje k obleku a Seventies Panorama Date tak budou reprezentativní i v opeře. Jedná se tedy o model, který je možné nosit 24 hodin denně, čemuž odpovídá i praktičnost funkcí strojku, kterým je manufakturně vyráběný Calibre 39-47. Za prvé se jedná o automat, za druhé nabízí tradiční indikaci panoramatického data, které je tedy snadno čitelné, do třetice všeho dobrého se při vyšroubování a vytažení korunky zastaví sekundová ručka, což umožňuje snazší seřízení přesného času.

Seventies Panorama Date byly představeny spolu se zahájením mezinárodního filmového festivalu Berlinale, se kterým letos spojilo Glashütte Original své síly. Oficiálně bude model k dispozici na podzim a jeho cena by se měla pohybovat kolem 220 000 Kč. O předběžnou rezervaci lze požádat českého dovozce, kterým je rodinné Hodinářství Bechyně (tel.: 224 214 349) v Praze ve Štěpánské ulici č. 57. I když se nejedná o limitovanou edici, dá se předpokládat, že se s první dodávkou dostane jen na několik vyvolených… O dalších novinkách bude informovat náš partnerský magazín TOP CLASS, který jako každý rok nebude chybět na veletrhu Baselworld, kde Galshütte Original vystavuje.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.