Sociální sítě
Nahoru

17letá Ballantine’s posbírala vavříny

Nezávislý odborný publicista a největší světová kapacita na hodnocení whisky Jim Murray přiznal v letošním vydání publikace Whisky Bible nejvyšší ocenění „Nejlepší světová whisky roku 2011“ (2011 World Whisky of the Year) super-prémiové míchané skotské Ballantine’s 17 Years Old! Ve světě whisky znamená tento titul to, co Nobelova cena ve světě vědy.

Kromě nejvyššího ocenění byla tato whisky oceněna ještě jako: Nejlepší skotská whisky roku, Nejlepší míchaná skotská whisky roku, Nejlepší skotská whisky roku v kategorii 13–18 let. Murray ji okomentoval: „97,5 bodu jí dávám celkem! Vůně (24,5) zručně ovlivněná obilím a medem plus dráždivou naslaněnou rašelinou. Ultravysoká kvalita s kapkou bourbonu a hrušky důrazně táhne na bránu. Téměř neuvěřitelné zapojení angreštové šťávy nabízející osten otupený zlatým sirupem. Chuť (24) člověku se sbíhají sliny ze sladových tónů, které zní přes elegantní chuť obilí obohacenou kakaem. Stupeň sladkosti se mění, ale je stále blízka perfektnosti. Tu a tam stopa kouře. Závěr (24) útok vanilky a kakaa se vytrácí, sušší a kořenitý, matné náznaky kouře, je delší než v nedávných plněních a s tím nejjemnějším olejnatým závojem, jaký si dovedete představit. Vyváženost (25) nyní jen o něco málo lehčí než původní směs. Jedna z nejkrásnějších, dokonale komplexních a fantasticky strukturovaných whisky, jaké kdy byly stvořeny. Skutečný prototyp vynikající skotské whisky. Jednoduše jsem nebyl schopen najít kdekoli na celém světě něco lepšího.“

Také Ballantine’s Finest byla ve Whisky Bible 2011 oceněna jako Nejlepší míchaná skotská whisky roku v kategorii „Standardní whisky.“

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.