Sociální sítě
Nahoru

Diamanty na leteckých hodinkách

Moderní DNA švýcarské značky Fortis je zaměřené na ryze maskulinní hodinky s velmi čitelnými číselníky. Ty odpovídají potřebám pilotů a kosmonautů. To znamená, že na první pohled zaujmou velkými číslicemi a luminiscenčními ručkami, stejně tak jako robustnějšími pouzdry. Absenci jemných linií z historie značky, jako byl Skylark a TruLine, se rozhodla společnost kompenzovat alespoň odlehčenými dámskými modelovými řadami, které sice atributy leteckých hodinek nesou, jsou však zjemnělé a velmi elegantní. Vznikla tak dvojice ocelových 38mm chronografů Official Cosmonauts Chronograph.

Zatímco první model nabízí pevnou lunetu s tachymetrickou stupnicí, druhý je lemovaný 56 Top Wesselton diamanty o celkové hmotnosti 0,86 karátů a kvality VS. V každém případě je ocelové dýnko dekorované logem Federální kosmické agentury Roskosmos a trojdílné pouzdro vybaveno šroubovací korunkou a tlačítky s ochranným závitem. Uloženým strojkem je v každém případě osvědčený automatický kalibr ETA Valjoux 7750 s funkcí chronografu, který je rozšířený indikací dne a data. Jejich vodotěsnost je pak 200 metrů.

Hodinky jsou k dispozici na ocelovém tahu v provedení bez diamantů (61 000 Kč) či na silikonovém náramku ve verzi s diamanty (191 700 Kč). V nabídce by se měl objevit i model na modrém koženém řemínku s překlapávací sponou. V každém případě lze hodinky objednat v definitivně největším českém obchodě s hodinkami Koscom (www.koscom.cz) nebo v rodinném klenotnictví Altman, které nabízí své služby v Praze, Plzni, Chebu i Sokolově. Doba dodání by měla u takovéto specialitky, jakou jsou letecké hodinky s diamanty, být kolem 6 týdnů.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.