Sociální sítě
Nahoru

Arcibiskup požehnal obchodu s diamanty

Jeho Excelence, arcibiskup pražský a primas český Dominik Duka pslavnostně převzal záštitu nad Diamantovou nadací Diamond Heart. Podpis na oficiální záštitovou listinu připojil v nově zrekonstruovaném a rozšířeném showroomu největší české diamantové společnosti Diamonds International Corporation, která je generálním patronem nadace. Co je ovšem zajímavé, showroom s diamantovým klubem byl pro veřejnost otevřen až od čtvrtka 19. května, což znamená, že arcibiskup Duka byl vůbec prvním návštěvníkem prostor, které se vymykají mnoha unikátními technologiemi.

„Je to pravda. Náročná rekonstrukce stála 11 milionů Kč a Jeho Excelence byla úplně první, kdo fyzicky uvidí diamanty pod umělým osvětlením, které však nemá za účel klamat, ale hrou paprsků vytvořit stejný efekt, jako kdyby klient otáčel drahým kamenem přímo ve svých prstech na nejlepším denním světle. Diamant je tak nejpřirozenější, jaký může při zachování nejvyšších bezpečnostních opatření být. Čili – je fascinující,“ říká majitel a president Diamonds International Corporation MUDr. Luboš Říha.

Není známo, zda arcibiskup Duka v rámci návštěvy provedl den před otevřením showroomu nějaké požehnání. S určitostí však můžeme tvrdit, že společnost u příležitosti vzácné návštěvy vydala pro své klienty speciální edici diamantové jehlice do klopy.

Návštěva arcibiskupa v showroomu, který je na rohu ulic Široké a Elišky Krásnohorské v Praze, proběhla za přísných bezpečnostních opatření. Nadace, s níž se spojil, podporuje a pomáhá při léčení onkologicky nemocných dětí v České republice i v zahraničí prostřednictvím všech 25 Českých center ve světě. Dále podporuje a pomáhá nemocným mimo ČR ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR. Podporuje a pomáhá dětem v sociálních ústavech a handicapovaným.

„Dokazujeme, že Česká republika není jen srdcem Evropy, ale že má srdce na správném místě. Proto naše podpora a pomoc daleko přesahuje republiku. Snažíme se o totéž, co víra – nemít hranic a být tam, kde je potřeba,“ říká zakladatelka Diamantové nadace Diamond Heart MUDr. Jana Synková, která je také výkonnou ředitelkou Diamonds International Corporation.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.