Sociální sítě
Nahoru

Concorso d´Eleganza Villa d´Este: Úchvatná přehlídka automobilové krásy

Koluje vám v žilách namísto krve vysokooktanový benzín? Pak zcela jistě máte na paměti několik automobilových svátků, které se každoročně konají. Chybět by neměla ani veleslavná přehlídka Concorso d´Eleganza Villa d´Este, která se o uplynulém víkendu konala v italském městečku Cernobbio na pobřeží jezera Como. Magazín iLuxus byl rovněž při tom!

Pokud jste také motoristický ráj navštívili, pak vás zřejmě již nikdo nikdy neuvidí na obyčejném autosalonu, který pořádají i tak zvučná města jako Ženeva, Frankfurt nebo Paříž. O Brně raději ani nemluvě. Žádné místo na světě kromě amerického Pebble Beach, kde se přehlídka krásy rovněž koná, vám totiž nedokáže nabídnout automobilové skvosty v celkové hodnotě několika desítek miliard eur. Letos poprvé jste přitom v Itálii mohli slavné autoveterány nejenom obdivovat, ale rovněž zakoupit v aukci RM Auctions.

Zájem byl především o automobily pocházející od italských výrobců, mezi nimiž vévodila kolekce Ferrari. Největší sláva však náležela Alfě Romeo 33 Stradale z roku 1968, která na přehlídce krásy získala první cenu. Obdivné pohledy se nevyhnuly ani vozům budoucnosti, jak prokázaly koncepty Aston Martin V12 Zagato nebo BMW 328 Hommage, jímž německá automobilka složila hold ikonickému sportovnímu vozu z 30. let minulého století. Líbí se vám také?

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.