Sociální sítě
Nahoru

Bugatti nemusí zdobit pouze vaši garáž

Automobily značky Bugatti jsou po celém světě ikonou, s níž se všichni ostatní jen sotva poměřují. Ostatně, Veyron je i po téměř 10 letech produkce stále nejrychlejší a nejrychleji akcelerujících sériový vůz planety. A s pořizovací cenou startující na 1,4 milionu eur také jeden z nejdražších. To však zájem nesnižuje, ba právě naopak. Stále více lidí se chce stát členy ligy výjimečných.

Nově vám k tomu postačí přibližně desetina ceny Veyronu, tedy respektive 150 000 GBP. Společnost Luzzo Bespoke právě za tuto částku představila unikátní stůl, který se nechal inspirovat vzhledem závodních vozů Bugatti. Moderna je však zcela zapomenuta, tady se opisovalo zejména od vozů ze 20. a 30. let minulého století. Přístroje na seštelování výšky stolu proto mají podobu hýbátek karburátoru Windfield, jež se objevil na Bugatti Type 57. Tvar závěsných šuplíků pro změnu ovlivnila podoba čelní masky automobilu. Stranou nezůstal ani materiál, takřka vše bylo vyfrézováno z hliníku. Firma Luzzo Design návrhem a výrobou stolu, jehož finální part zahrnuje lakování odstínem francouzské závodní modře, strávila 3000 hodin. Výsledkem je prvek, který ozdobí každou kancelář či pracovnu. Do jeho útrob byl navíc zakomponován počítač Apple Mac, jehož obrazovka se po stisknutí tlačítka vysune z vrchní desky.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.