Sociální sítě
Nahoru

Jaquet Droz v elegantní keramice

Materiál, jehož barva nikdy nevybledne, zůstává stálým a navíc nepoškrabatelným… tedy pokud nenosíte po kapsách diamanty. Ano, řeč je o keramice a přesně z tohoto moderního materiálu jsou zhotoveny i tři nové modely od manufaktury Jaquet Droz. První z nich nese jméno Grande Seconde Ceramic Black a vyznačuje se 44mm temným keramickým pouzdrem, v jehož nitru tiká mechanický strojek dodávající energii ručkám z černého zlata. Ty se pohybují ve dvojici vytyčených vložených číselníku a dohromady vytvářejí toliko ikonický a žádaný tvar číslovky osm přinášející štěstí. Podobně je na tom i model v bílém provedení, Grande Seconde Ceramic Mother Of Pearl, který se liší pouze barvou a materiály. Jejich svůdný číselník je totiž zhotoven z perleti a na sněhově bílém kaučukovém řemínku jsou originálně usazeny čtyři diamanty. Posledním přírůstkem je vysoce komplikovaný a definitivně nejkrásnější model z prezentovaných novinek, totiž Perpetual Calendar Ceramic z kolekce La Chaux-de-Fonds. Jak název napovídá, jedná se o keramické náramkové hodinky, jejichž uložený mechanický strojek uhrane funkcí věčného kalendáře, o jehož údaje se starají retrográdní ručky na temně matném číselníku. Cenu těchto exklusivních hodinek z limitované edice 88 kusů, stejně jako zbylé dvojice, zjišťujeme. Nedočkavci si je však mohou přeobjednat v Klenotnictví Dušák v pražské ulici Na Příkopě 17 – www.dusak.cz.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.