Sociální sítě
Nahoru

Umění českých sklářů a designérů zdobí nejvyšší hotel světa

Nejmladší přírůstek sítě hotelů Ritz-Carlton v Hongkongu se stal dalším z řady top-klientů stále proslulejší české firmy Lasvit zaměřené na luxusní osvětlovací systémy, jejíž doménou není jen originální ztvárnění, ale i schopnost náročné projekty do posledního detailu realizovat.

Současný design mladých českých umělců a tradiční ruční práce českých sklářských mistrů – to jsou kvality, na které vsadila firma Lasvit, jež oceňují opravdoví odborníci i vážení klienti na celém světě. Další z řady velkých úspěchů této společnosti je série osobitých designových realizací v luxusním hotelu Ritz-Carlton v Hongkongu. Pro něj bylo zhotoveno celkem šest různých skleněných a křišťálových velkorozměrných svítidel, která se stala ozdobou vybraných prostor jednoho z nejpřepychovějších hotelů na světě. Patří mezi ně i Ballroom, jedno z hlavních center hotelu – sál určený pro konání významných společenských akcí nebo konferencí. Unikátní skleněné realizace nechybí ani v dalších osobitých prostorách – designovými instalacemi je vybaveno reprezentativní předsálí tzv. Podium, objekty v návrhu Lasvit nechybí ani v Chinese restaurant nebo Catering room – ukázkové místnosti pro Ballroom. Právě světelná instalace ve velkoryse pojatém prostoru s názvem Diamond Sea I. patří mezi vrcholné dílo všech realizací.

Ritz-Carlton Hongkong, který se řadí mezi nejluxusnější a také nejdražší hotely světa, se nalézá mezi 102. a 118. patrem Mezinárodního komerčního centra (ICC) v Kowloonu, díky čemuž se stal nejvýše položeným hotelem na světě! Své výjimečné služby nabízí od března 2011. Projekt, který pro svou výjimečnost přitahoval od počátku celosvětovou pozornost, se stal výzvou a příležitostí jen pro ty nejlepší z nejlepších. Vzhledem ke své exkluzivitě byly také nároky na všechny designéry nebývale vysoké. Lasvit tak při realizaci prestižní zakázky pro Ritz-Carlton spolupracoval například s proslulým japonským designérským Spin Studiem nebo neméně slavnou formací LTW design ze Singapuru. Díky dalšímu významnému úspěchu Lasvit potvrdil svou ambici stát se významným hráčem na poli mezinárodního designu v oboru originálních luxusních osvětlení.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.