Sociální sítě
Nahoru

Řím hlídá policejní Lotus Evora

Chystáte se na vlastní loupež po italsku? Pak by jste možná své plány měli přehodnotit. Italská metropole totiž do svého vozového parku zařadili dva exempláře Lotusu Evora S, který je velmi schopným konkurentem pro Porsche 911 Carreru.

Vůz je poháněn 3,5litrovým motorem V6, který dostal doping v podobě kompresoru. Produkuje tak 350 koní, které se starají o akceleraci z klidu na stovku za 4,8 s a nejvyšší rychlost 277 km/h. To vše při průměrné spotřebě 10,2 l/100 km, která je u Lotusu díky nízké hmotnosti zcela reálná.

Speciální vybavení pro italskou policii pak dále zahrnuje hlasové ovládání, díky němuž budou moci za volant usedat pouze vybraní proškolení specialisté. Ti musí zvládnout mnohdy extrémní rychlosti a kličkování, neboť hlavním posláním Evory S je převoz lidských orgánů. Díky tomu má Lotus namísto zadních sedadel umístěno chladící zařízení. Mimo to však bude vůz sloužit i jako zbraň proti rychlým motoristům.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.